Картофи - една от простите и достъпни храни, и в

...
Картофи - една от простите и достъпни храни, и в
Коментари Харесай

Как да изпечем перфектните цели картофи на фурна

Картофи - една от простите и налични храни, и в това време - необикновен източник на наслаждение и усет. Кой не обича пържени картофи? А чипс? Сега обаче ще си приказваме за нещо по-здравословно - печени цели картофи.
 Снимка 519514

Няма нищо по-лесно и неангажиращо за подготвяне, в случай че нямаме други хрумвания. А хубавото е, че един път излезли димящи и пухкави от фурната, можем да прибавяме към тези картофи всевъзможни плънки - от парче масло през няколко типа сирена, бекон и даже консерва фасул.

Основните неща, които би трябвало да знаем за печенето на цели картофи на фурна, са две. Първо - значимо е добре да ги измием и изчеткаме, тъй като ги подготвяме с кората (ние и по този начин ги ядем). Второ - да употребяваме таймер, тъй като има риск да ги забравим и изгорим - толкоз неангажиращо се подготвят.
 Снимка 519515

Ето и приготвянето: загряваме фурната на 220 градуса; измиваме добре картофите, надупчваме ги с вилица на няколко места поръсваме ги със сол и пипер, капваме няколко капки зехтин от горната страна.

В този тип ги слагаме върху фолио, което пък слагаме върху решетката във фурната. Вадим след един час и прибавяме заряд по избор.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР