Картофена запеканка: Вижте какво добавя тя вместо месо! Ако си зададете

...
Картофена запеканка: Вижте какво добавя тя вместо месо!
Ако си зададете
Коментари Харесай

Картофена запеканка: Вижте какво добавя тя вместо месо!

Картофена запеканка: Вижте какво прибавя тя вместо месо!

Ако си зададете въпроса какво ядем толкоз постоянно, колкото самун, ще се сетите за едно нещо – картофи.

Всяка стопанка може да назове огромен брой ястия, приготвени от картофи.

Тази картофена запеканка с тиквички и бекон е необикновено вкусно ядене. За да подготвите всички артикули, са ви нужни не повече от 10-15 минути. След като отправите всичко към фурната, можете да започнете да приготвяте салатата и десерта. За малко време ще приготвите вечерята.

Необходими съставки:

млади картофи – 500 гр.

тиквички – 1-2 бр.

бекон – 200 гр.

чесън – 3-4 скилидки

слънчогледово олио – 2 ч. л.

магданоз – 1 връзка

сол на усет

червен пипер (смлян) на усет

Приготвяне:

Измийте тиквичките. Не отстранявайте кората. Нарежете ги на филийки с дебелина 0,5 см. Сложете нарязаните тиквички в купа и посолете. Разбъркайте и оставете настрани за 20 минути. През това време тиквичките ще пуснат сок. Измийте младите картофи. Не отстранявайте кората. Нарежете ги на резени с дебелина 3 мм. Сложете нарязаните картофи в обособена паница, нарежете бекона на тънки филийки, намажете формата за печене с олио. Отцедете сока от тиквичките. Наредете първия пласт тиквички, тъй че да се припокриват. Обелете чесъна. Нарежете го на тънки филийки. Сложете нарязания чесън върху тиквичките като втори пласт. Наредете трети пласт от бекон. Последният пласт дано бъде от картофи. Редете ги по същия метод като тиквичките – да се припокриват. Подправете със сол и черен пипер. Можете също да употребявате обичаните си подправки. Загрейте фурната на 200 °C. Покрийте картофите с фолио и печете за 20 минути. Отстранете фолиото след 20 минути и оставете формата с картофите във фурната за още 20 минути. Нарежете на ситно магданоза. Украсете готовата запеканка.

Пригответе лека зеленчукова салата. Зелето, краставиците и доматите са подобаващи като съществени съставки. Вечерята е подготвена. Остава единствено да я опитате и да се насладите.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР