Картината в асеновградското село Патриарх Евтимово става все по-тъжна. Това

...
Картината в асеновградското село Патриарх Евтимово става все по-тъжна. Това
Коментари Харесай

Ще остане ли асеновградско село разкопано до лятото? ВиК и АПИ чакат отговор от МРРБ

Картината в асеновградското село Патриарх Евтимово става все по-тъжна. Това се дължи на забавянията на ремонтни действия по европейски план за реорганизация на пътищата в региона сред Асеновград и Първомай. Ремонтът на пътя сред селата е завършил, само че улиците в селото остават незавършени.
Прочетете още
Миналата седмица се е  състояло среща сред регионалния шеф на Пловдив Ангел Стоев, Областно пътно ръководство и ВиК, на която се е взело решение да се изпрати писмо от АПИ до Министерство на регионалното развитие. С него ще се попита дали е допустимо през контракта за зимното поддържане да се възстановят настилките.  В момента се чака отговор от министъра на районното развиване Иван Шишков. Ако този отговор бъде негативен, от АПИ ще би трябвало да изчакат новата социална поръчка за поддръжка на пътищата в Пловдив. Тя към момента не е оповестена, като договорът там може да е подготвен не по-рано от лятото. При това състояние ще се чакат месеци, а селото ще остане разкопано.  Ако министърът даде зелена светлина за ремонта през зимното поддържане, то дейностите могат да стартират незабавно. Фирмата, която дава отговор за зимното поддържане в " Европейски пътища ". Именно тя трябваше да възвърне настилките, само че поради забавянето на ВиК - Пловдив, договорът й с АПИ свърши. 

Припомняме, че в региона сред Асеновград и Първомай се правят поправки действия по европейски план за реорганизация на пътищата. Към него има лот за замяна на водоснабдяването, а срокът за довеждане докрай на плана е бил края на месец септември. Пътят сред селата е подготвен и асфалтиран, само че улиците в Патриарх Евтимово останаха разкопани и кални, а на тях зееха големи дупки. Към днешна дата изкопите за слагането на водопроводната тръба са заровени, всички парцели са вързани към новия тръбопровод, само че улиците към момента не са асфалтирани.

Срокът за довеждане докрай на плана е бил края на месец септември. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР