Картината от 16 в. "Светото семейство", за която се предполага,

...
Картината от 16 в. "Светото семейство", за която се предполага,
Коментари Харесай

Предполагаема картина на Микеланджело изчезна от църква в Белгия

Картината от 16 в. "Светото семейство ", за която се допуска, че е рисувана от Микеланджело Буонароти, изчезна от черква във фламандския град Зеле, на към 60 км от Брюксел, заяви в. "Гардиън ". Според данни на Интерпол, картината е изчезнала на 11 януари сред 5 и 6 часа сутринта. Платното е с размери 145 на 99 см и дружно с рамката картината тежи към 100 кг. Липсата е видяна от две посетителки в църквата, пристигнали да поднесат цветя пред олтара, а локалният свещеник Ян Ван Рамдонк се е обадил в полицията.

Произведението е изчезнало ден преди плануваното посещаване на специалист в региона на изкуството - Мария Форчелино, която да дефинира дали в действителност то принадлежи на бележития занаятчия.

На картината са изобразени Св. Йосиф, Богородица, спящият Младенец и Йоан Кръстител като дете. Тя е дарена на църквата преди 16 години от някогашен белгийски сенатор Етиен Корман.
"Не съм приказвал за догатките си по отношение на картината в църквата. Чаках мнението на специалистите и в случай че те потвърдяха, че създателят е Микеланджело, щях да подобря ограниченията за сигурност на храма. Споделих единствено с някои родственици, другари и с църковния съвет. Това са 20 души, а в никакъв случай не съм го споменавал обществено, " разясни локалният свещеник. Освен това, Ван Рамдонк е писал на няколко музея, само че не е получил отговор.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР