Картата за пътуване по една линия в столичния градски транспорт

...
Картата за пътуване по една линия в столичния градски транспорт
Коментари Харесай

Връщат картата за една линия в София

Картата за пътешестване по една линия в столичния градски превоз ще се върне. Този тип документи бяха отстранени на 1 януари, когато влезе новата тарифна политика. 

Тя беше съпроводена от доста рецензии. Столичани стартира подписка за връщането на карата за една линия. Имаше недоволства за валидирането на системата. Освен това родителите се оплакаха, че действително при част от ученическите карти има повишаване.

Преди стана ясно, че санкцията от 3 лева за невалидиран превозен документ също ще отпадне. 

И двете промени ще станат факт най-рано след месец, а повода е че предложенията би трябвало да бъдат качени за публично разискване. 

Каня комитета от общински съветници, които са създатели на тарифната политика, в това число на концепцията за отпадане на картата за една линия на съвещание, с цел да преразгледат своето решение. Предлагам да върнем картата за една линия. Очевидно е, че за част от жителите, които употребяват тези транспортни документи, решението сътвори усложнения, сподели шефът на Столичният общински съвет Георги Георгиев.  Той изясни, че общински съветници, които са подписали под новите правила се извъртат през последните дни. " Предложението за отпадането на картата е подписано от общински съветници, единомислещо, членове на този комитет от всички политически групи- както сътрудниците Зарков и Прошков (и двамата от ГЕРБ- б.а.),така и Калоян Паргов и Альоша Даков от Българска социалистическа партия, имаме автограф на Симеон Ставрев (ДБ), най-гласовитият и труженик за градски превоз - Борис Бонев също е труженик на тази концепция ", сподели още Георгиев. Той чака от комитета незабавно да вземе такова решение.

" Очевидно е решението на жителите - 36 000 от тях бяха лишени от правото да избират сами дали да употребяват годишната или месечната карта. Това би трябвало да бъде поправено ", сподели още Георгиев. За първите 11 дни са купени 350 хиляди електронни билети. 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР