Картата на праисторията на човека започва да прилича повече на

...
Картата на праисторията на човека започва да прилича повече на
Коментари Харесай

Откриха данни за „свръх архаични“ роднини на човека

Картата на праисторията на индивида стартира да наподобява повече на заплетена паяжина, в сравнение с родословие. Първо, чухме, че нашите лични предшественици – ранните модерни хора – се кръстосват с неандерталците. След това научихме, че денисовците, различен античен, само че липсващ човек, се намесват, като имат контакти както с неандерталците, по този начин и със личните ни предшественици.

Сега екип от откриватели от Университета на Юта стига до извода, че по-стара линия от „ свръх архаични “ хора се смесва и кръстосва както с Денисовци, по този начин и с общия предшественик на неандерталците и Денисовците – група, която назовават „ неандерсовани “.

Изследването, оповестено в списание Science Advances, е най-новото в поредност от документи, с цел да се подчертае какъв брой преносим е бил генофондът на ранните хора.

Новият модел допуска, че супер архаичния човек се отделя от общия предходник на хомо сапиенс, неандерталците и денисовците преди към два милиона години, покрай времето, когато за първи път се появи линията Homo.

Тогава предците на актуалните хора се отделят от прародителя на неандерталците и денисовците – „ неандерсованите “, а неандерталците и денисовците се разделят един от различен преди почти 700 000 години.

Това свръх архаично население се кръстосва с неандерсованите, а по-късно и с денисовците. Когато те се намесват, свръх архаичните хора и неандерсованите се разделят преди към 1,2 милиона години. Супер архаичните са още по-отдалечени от денисовците, с които са се чифтосвали.

По-късно към момента ранните модерни хора се разделят на африканска и евразийска линия, като групите в евразийската линия се смесват с неандерталци и денисовци.

В последното изследване, екипът търси споделени поредици в данните за генома на неандерталците от Сибирския планински Алтай и пещерата Виндия, както и от актуалните европейци, след което употребява изчислителен способ, с цел да дефинира кой от няколко сюжета най-добре дава отговор на данните.

През последните години бяха препоръчани няколко по-прости сюжета за това, по какъв начин би могла да се развие историята. Но съгласно популационния генетик Алън Роджърс, който управлява актуалните старания за моделиране, „ всеки от моделите не дава отговор добре на данните. Това е индикатор, че нещо е останало отвън модела. „

Липсващото парче съгласно новия модел е супер архаичният човек.
Резултатите дават отговор на някои трънливи въпроси, които са се появили при предходни проучвания. Например, едно предложение, учредено на генетиката, пресмята, че неандерталците и денисовците се разделят преди към 381 000 години, само че остатъци от неандерталци са открити в испанската Сима де лос Уесос, като костите са датирани преди 600 000 години.

„ Това е същинско противоречие сред генетичната оценка и оценката получавана от изкопаемите остатъци от античните хора, “ споделя Роджърс.

Сега новият модел поправя това противоречие и дава много елементарен роман за ранните човешки миграции. Първата вълна на миграция отвън Африка се случва преди към два милиона години. Вкаменелости в Дманиси в Грузия, които датират от преди 1,85 милиона години, свидетелстват за тази миграция.

Супер архаичните хора евентуално произлизат от това в началото евразийско населено място.

Преди към 700 000 години настава втора вълна от миграция от Африка. Това са неандерсованите, които значително заменят супер архаичните и не престават да се смесват с неандерталци на запад и денисовци на изток.

По-късно, преди към 50 000 години – предците на актуалните хора вършат похода от Африка, в последна сметка замествайки неандерталци и денисовци от Евразия.

Не всички са уверени обаче, че това е по този начин. Компютърният генетик Кей Прюфер от Института за човешка история Макс Планк споделя, че е скептично надъхан към потребления метод. Но той споделя:

„ Несъгласието в науката не е драма. В последна сметка ще разберем кое пояснение пасва по-добре. Често това става с по-добри данни. „
Все отново, кои са свръх архаичните ни прародители? „ Никой не знае сигурно “, споделя Роджърс, „ Homo erectus и Homo antecessor са кандидати, само че това може да е било и друго население, за което не знаем нищо. “

Дали призрачният хоминин от Западна Африка и супер архаичният хоминин, който Роджърс и неговите сътрудници откриват, са едно и също, към момента не е ясно, само че Роджърс се надява да разбере скоро.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР