Карта, която очертава границите на реалистично решение с две държави,

...
Карта, която очертава границите на реалистично решение с две държави,
Коментари Харесай

Отзвук от плана на Тръмп в Израел

Карта, която обрисува границите на " реалистично решение с две страни ", е в основата на показания от Доналд Тръмп проект за възкръсване на мирния развой сред израелци и палестинци. От Белия дом плануват Йерусалим да не бъде разделян и да остане столица на Израел.

Ситуацията на емблематичния крайбрежен бул. на Тел Авив, тъй наречените Променада, е спокойна, само че през целия вчерашен ден израелската войска предислоцираше сухопътни сили на западния бряг. Усилваха се подразделенията, които патрулират към Ивицата Газа. През целия ден патрулираха хеликоптери " Блек Хоук " по цялото крайбрежие на Израел в посока Ивицата Газа.

Новият кротичък проект планува бъдещата палестинска страна да усили съвсем два пъти територията си по отношение на актуалните земи. Запазва се актуалното статукво на храмовия рид в Ерусалим.

В подмяна на това се предлага столицата на бъдещата палестинска страна да стане част от Източен Йерусалим. Което на процедура значи, че свещеният град ще бъде столица и на двете страни.

Основното изискване обаче, с цел да се извърши проектът на Тръмп е цялостно разоръжаване на палестинските милиции, а новата им страна да бъде изцяло демилитаризирана и да съжителства спокойно с Израел.
 Реакции и мнения след Реакции и мнения след "сделката на века "
Инициативата на Белия дом за разрешаване на палестинско-израелксия спор, която беше показана през вчерашния ден, раздели интернационалната общественост

Според 60-годишния Ерец Голдман в този момент е моментът палестинците да преимат подадената ръка.
Ерец Голдман: Те не престават да губят още веднъж и още веднъж единствено тъй като са не запомнили думата " да ". Така че това може би е нашето ново бъдеще. Новата епоха настава през днешния ден.
Според физиологът Стюард Чеснър, проектът " Тръмп " е добра основа за начало на двустранни договаряния.

Стюарт Чеснер: Мисля, че проектът на века на президента Тръмп е стъпка в вярната посока. Надявам се, че палестинците ще са отворени и ще го употребяват като стъпка за договаряния. Разочарован съм, че палестинците изрично го отхвърлят. Но се надявам, че ние можем да го използваме като начало за договаряния, които ще донесат мир в района.
Според проекта " Тръмп " се признава израелският суверенитет над огромни еврейски селища на Западния бряг, заледяване построяването на нови за интервал от четири години, като през това време ще се водят договаряния за всеобхватно съглашение.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР