Карта Гугъл МапсГърция расте. Разширяваме териториалните води в Йонийско море

...
Карта Гугъл МапсГърция расте. Разширяваме териториалните води в Йонийско море
Коментари Харесай

Гърция разшири двойно територията си в Йонийско море

Карта Google Мапс

„ Гърция пораства. Разширяваме териториалните води в Йонийско море от 6 до 12 морски благи “, разкри през днешния ден министър председателят Кириакос Мицотакис. Той разгласи това историческо решение по време на пленарния спор за утвърждението на морските съглашения с Италия и Египет, съобщи " Флаш нюз ".

С израза „ нищо не пречи на страната ни да разшири териториалните си води до 12 благи, когато реши да го направи “, министър-председателят изпрати известие до Турция, че рисково ескалира напрежението в Беломорието и Източно Средиземно море.

Сред аплодисментите на държавните депутати Мицотакис разгласи, че съответният законопроект скоро ще бъде импортиран непосредствено в Народното събрание и че разширението се основава на член 3 от Международното морско право.

„ Гърция пораства. Други също настояват по този начин. Но ние сме тези, които го ползват на процедура. По този метод ние пристъпваме към упражняването на нашето несъмнено суверенно право в сходство с член 3 от Конвенцията за морското право, разширение на териториалните води в морската зона на Йонийско море и Йонийските острови до нос Тайнаро в Пелопонес “, акцентира Мицотакис.

Той добави, че разширението е „ право, което страната резервира да упражнява в бъдеще и в други морски региони, право, което съседите й към този момент са упражнили в сходство с Конвенцията за морското право и използването на междинна линия, където дистанцията сред крайбрежията е по-малко от 24 благи. “

През октомври 2018 година тогавашният външен министър Никос Кодзиас разгласи разширението на териториалните води по продължение на Западна Гърция, само че държавното управление на СИРИЗА не пристъпи към материализиране, с обясненията, че това е порадило възражения на премиера Алексис Ципрас.

Мицотакис разкри още, че външният министър Никос Дендиас ще замине за Тирана за договаряния с сътрудника му от Албания за демаркацията на морските граници сред двете прилежащи страни – план, създаден през последните няколко години.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР