Каролине Возняцки с първи триумф в Големия шлем. В мач,

...
Каролине Возняцки с първи триумф в Големия шлем. В мач,
Коментари Харесай

Каролине Возняцки покори Австралия

Каролине Возняцки с първи успех в Големия шлем. В мач, изпълнен с доста драма и непрестанни обрати, датчанката сподели по–силни нерви от Симона Халеп и завоюва трофея на Откритото състезание на Австралия след 7:6 (2), 3:6 и 6:4.

Така с изключение на най-значимото отличие в кариерата си досега, Возняцки си обезпечи и първото място в международната класация, измествайки точно румънката от върха.

Битката на " Род Лейвър Арина " стартира с доминация на Возняцки. Тя бързо поведе с пробив и 3:0 гейма, само че Халеп съумя да върне брейка и да изравни за 5:5. Сетът продължи в тайбрек, а в него датчанката бе надалеч по-стабилна и поведе с 1:0.

Вторият сет стартира равностойно, само че първа до пробив стигна Халеп за 5:3. Румънката устоя на напрежението в последвалия гейм и стигна до тъждество в сетовете 1:1.

Решаващият трети сет бе много под напрежение, като двете тенисистка си размениха общо 7 пробива. В заключителната част на частта обаче Возняцки показва по-голяма непоклатимост и стигна до крайната победа след 6:4.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР