Каролине Возняцки е уверена, че след завръщането си на корта

...
Каролине Возняцки е уверена, че след завръщането си на корта
Коментари Харесай

Возняцки вярва, че ще се върне към старото ниво

Каролине Возняцки е уверена, че след завръщането си на корта ще може да играе наедно против най-хубавите в женския тенис.

33-годишната датчанка, която е някогашна лидерка в международната класация и шампионка от Откритото състезание на Австралия през 2018 година, ще възобнови кариерата си след тригодишна пауза, в която роди две деца на баскетболиста Дейвид Лий.

През този интервал на сцената в женския тенис обаче излязоха три огромни фигури - полякинята Ига Швьонтек, белорускинята Арина Сабаленка и казахстанката Елена Рибакина, които сега преобладават във всеки един от шампионатите от Големия шлем и заемат първите три места в ранглистата при дамите.

Возняцки ще направи завръщането си на корта на шампионата в Монреал в края на юли. Тя счита, че щом е могла да се опълчи на 23-кратната шампионка в шампионатите от Шлема Серина Уилямс, значи ще може да се оправи и с младата генерация.

" Играла съм с тези девойки преди и знам какво мога да чакам от тях. Виждам, че сега те се оправят великолепно, играта им е нападателна и на непрекъснато равнище и не е елементарно да ги предизвикаш, само че аз съм напълно за тези провокации. Не единствено те трите, само че има и други положителни тенисистки. Но не се тормозя, тъй като аз играх против най-великата - Серина Уилямс. Тя е най-хубавата, против която в миналото съм се изправяла и съм щастлива, че повече няма да ми се постанова. Доволна съм от този факт ", изясни Возняцки, която отвън корта е една от най-близките приятелки на по-малката от сестрите Уилямс.

" Радвам се, че се връщам на корта, че още веднъж ще играя и се надявам да съм на най-хубавото си равнище ", сподели тя.

Возняцки няма да е първата тенисистка, която се завръща, откакто е станала майка. Преди нея това направи състезателки като Серина Уилямс, Виктория Азаренка и Цветана Пиронкова, само че може би най-известният образец в това отношение е Ким Клайстерс, която завоюва Откритото състезание на Съединени американски щати в един от първите си шампионати назад на корта. Във финала през 2019 година белгийката победи тъкмо Возняцки, която тогава бе единствено на 19.

" Ще изляза на корта, ще се развличам и ще се опитам да покажа това, което върша в тренировките. Моето семейство и децата ми са най-важното нещо в моя живот, тъй че дали спечелвам, или изгубвам към този момент не е толкоз значимо. Мисля, че и за децата ми ще бъде страховит опит да бъдат с мен по шампионати, тъй като ще могат да опознаят света още преди да са тръгнали на учебно заведение ", изясни Возняцки./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР