Каролина Плишкова спечели трета титла от началото на годината, след

...
Каролина Плишкова спечели трета титла от началото на годината, след
Коментари Харесай

Плишкова с трета титла за сезона

Каролина Плишкова завоюва трета купа от началото на годината, откакто победи на шампионата на трева в Ийстборн. На финала 25-годишната чехкиня победи някогашната номер 1 в света Каролин Вожняцки с 6:4, 6:4.

Срещата стартира равностойно, само че последователно Плишкова стартира да управлява събитията на корта. Отлични сервиси, мощни удари от дъното на корта и излизания на мрежата при всяка опция сложиха датчанката в сложна позиция, като нормално мощната й отбрана този път не можеше да се оправи с офанзивите на съперничката й. Чехкинята проби за 3:2 и резервира задатъка си до края на сета, като не оставяше съвсем никакви шансове на Каролин при собствен сервис.

Третата в света приключи първата част с гейм на нула и стартира с два следващи гейма при собствен начален удар, в които не загуби точка. След някои неточности Плишкова сами си сътвори проблеми в шестия гейм, когато трябваше да избавя четири благоприятни условия за пробив. Сервисът й обаче бе на равнище и тя се оправи. Чехкинята направи пробив за 5:4 и малко по-късно постави завършек на мача след 1 час и 22 минути игра.

Плишкова показва отлична форма преди старта на " Уимбълдън ", който стартира в понеделник. В Лондон тя ще има отлични шансове да нападна първото място в света. В момента тя е трета, само че предходната година отпадна във втория кръг на " Ол Ингланд Клъб ", а Анжелик Кербер и Симона Халеп стигнаха надалеч по-напред.

За Вожняцки това е четвърти следващ изгубен край през този сезон, като единият от тях бе точно от Плишкова в Доха. 26-годишната датчанка игра за първи път на финала в Ийстборн от 2009 година, когато завоюва купата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР