Каролина Плишкова достигна до финала на турнира в Рим след

...
Каролина Плишкова достигна до финала на турнира в Рим след
Коментари Харесай

Каролина Плишкова ще защитава титлата си в Рим

Каролина Плишкова доближи до финала на шампионата в Рим след победа в два сета (6:2, 6:4) над Маркета Вондрушова. Така чехкинята, която е актуалната шампионка на шампионата, ще се изправи против Симона Халеп в опит да отбрани трофея.

Мачът стартира с гейм на нула за Плишкова, само че по-късно международната №4 пропусна две точки за пробив и разреши на Вондрушова да изравни геймовете. Плишкова обаче бързо се съвзе и въпреки всичко стигна до пробива, след който поведе с 4-1, като съумя да запише още един гейм на нула.

Вондрушова върна един гейм, само че Плишкова стигна до нов пробив. В осмия гейм шампионката пропиля два сетпойнта, само че третият опит се оказа сполучлив за нея и тя завърши сета при 6-2.

Вондрушова първа взе преднина във втория сет, само че Плишкова реализира поврат, реализирайки пробив за 2-1. Вондрушова съумя да изравни, само че нейната сънародничка стигна до нов пробив и поведе с 4-2. Световната №19 обаче не се съобщи и също проби, възстановявайки равенството при 4-4.

Въпреки това Плишкова не изпусна контрола върху мача и завоюва идващите два гейма, приключвайки срещата още с първия си мачпойнт след 83 минути игра.

В хода на мача Плишкова записа 6 директни точки от сервис, до момента в който съперничката ѝ го направи единствено един път. Тя имаше и доста преимущество във връзка с извоюваните сервис геймове – 78% против 44% за Вондрушова. Освен това Плишкова завоюва 50% от точките си на втори сервис, до момента в който успеваемостта на Вондрушова по този индикатор бе едвам 30%.

She just makes tennis look easy
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР