Каролина Хърикейнс е първият финалист в Източната конференция на Националната

...
Каролина Хърикейнс е първият финалист в Източната конференция на Националната
Коментари Харесай

Каролина Хърикейнс е първият финалист в Източната конференция

Каролина Хърикейнс е първият финалист в Източната конференция на Националната хокейна лига. Това стана факт след победа с 5:2 над Ню Йорк Айлендърс в четвъртия мач от серията сред двата тима. По този метод "ураганите " завоюваха серията с 4:0 победи.

Домакините, които не се бяха класирали за плейофи в последните 10 сезона, продължиха серията си от класирания за финали в конференцията, до които доближават при всяко едно свое присъединяване в елиминациите от 2002 година насам.

Каролина нанесе решителния си удар в срещата в границите на шест минути при започване на втория интервал, когато с три безответни гола поведе с 4:1.

Матю Барзал изведе "островитяните " напред в резултата след по-малко от 3 минути игра, само че единствено две по-късно Каролина изравни за 1:1 посредством Себастиан Ахо. В началото на втория интервал Теуво Теравайнен, Грег МакКег и капитанът Джъстин Уилямс бързо повишиха на 4:1, с което предрешиха и изхода на срещата.

Новобранецът Андрей Свещников вкара за 5:1 16-ата минута на третата част, а малко преди последната сирена Брок Нелсън върна един гол за отбора от Ню Йорк, само че с него само оформи крайния резултат.

Вратарят Къртис МакЕлхини завърши с 26 спасявания на вратата на домакините, въпреки за него това да бе едвам втори мач като титуляр в плейофите в цялата му кариера.

За място в разногласието за купа "Стенли " Каролина ще играе с спечелилия от серията сред Бостън Брюинс и Кълъмбъс Блу Джакетс, където резултатът е еднакъв 2:2 победи.

На Запад Далас Старс поведе с 3:2 победи против Сейнт Луис Блус след триумф с 2:1 като посетител в петия мач от серията.

Джейсън Спеца през първия интервал и Еса Линдел през втория осъществиха попаденията за "звездите ", а прецизен за "сините " в средата на третата третина бе Джейдън Шварц.

Много мощен мач за спечелилите направи вратарят Бен Бишъп, който отрази 38 шайби към вратата си, в това число и доста рисков удар на Оскар Сундквист в заключителните секунди на срещата.

За Сейнт Луис вратарят Джордан Бинингтън направи 25 спасявания.

Шестия мач от серията е в неделя в Далас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР