Каролин Вожняцки отстъпи на Вероника Кудерметова с 0-6 6-3 6-3

...
Каролин Вожняцки отстъпи на Вероника Кудерметова с 0-6 6-3 6-3
Коментари Харесай

Вожняцки обясни защо е загубила след 6:0 в първия сет

Каролин Вожняцки отстъпи на Вероника Кудерметова с 0-6 6-3 6-3 в първия кръг на Ролан Гарос, което прибави още едно отчаяние към листата с такива за годината. Датчанката страда от ревматоиден артрит, само че се оказа, че това не е била единствената причина за непълноценното положение в Париж:

„ Напоследък се усещах по-добре, а в такива случаи работя, както преди – работя крепко всеки ден. Проблемът напоследък е различен, не е обвързван по никакъв метод с артрита – прасецът ме боли.

Понякога просто спортистите нямаме шанс. Нараняваш се, контузваш се и се опитваш да намериш метод да преминеш през това. Сега прасецът ми е наред, което е положително. Със сигурност ще се прибера и ще стартира просто да упражнявам, да работя крепко и да се приготвям за сезона на трева.

Годината не е доста добра за мен към този момент. Ще опитам да трансформира това с усърдна работа. В момента няма какво доста да сторя за тези първи шест месеца от годината. Имах някои седмици, в които се усещах доста добре и някои, в които бях болна или контузена. “

Another day, another upset!

Veronika Kudermetova fights back to topple Wozniacki 0-6 6-3 6-3.#RG19 pic.twitter.com/zvqNgUn5YJ
— Roland-Garros (@rolandgarros) May 27, 2019
Относно самият дуел, някогашната №1 показа:

„ Мисля, че играх доста добре в първия сет. Бях нападателна, показах се по метода, по който искаш. След това тя стартира да има доста шанс от началото на втората част и се възползва от опциите, които се откриха пред нея. В края изгубих се разконцентрирах малко и направих някои непредизвикани неточности, които кардинално не позволявам – това бе доста разочароващо.

Това е ситуацията. Не съумях да се приготвя доста добре за шампионата, което също бе разочароващо. Сега обаче няма какво да направя по въпроса. Имах контузия в прасеца, тъй че не можех да упражнявам няколко седмици, изиграх първите си точки преди броени дни и се насочих насам. “

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР