Каролин Гарсия направи сериозна заявка за Откритото първенство на САЩ

...
Каролин Гарсия направи сериозна заявка за Откритото първенство на САЩ
Коментари Харесай

12-а поредна победа: Шампионката от Синсинати с нов блестящ мач и 1/4-финал на US Open

Каролин Гарсия направи сериозна поръчка за Откритото състезание на Съединени американски щати по време на WTA 1000 шампионата в Синсинати, когато потегли от квалификациите и доближи до трофея. Победната ѝ серия продължава с цялостна мощ и на US Open, където през днешния ден записа своята 12-а поредна победа, надделявайки над Алисън Риск в поредни сетове - 6:4 6:1, с цел да си резервира билет за своя дебютен четвъртфинал в Ню Йорк, където ѝ следва да се изправи против победителката от срещата сред Коко Гоф и Джан Шуай.

Французойката бе доста по-агресивната тенисистка от двете, която водеше разиграванията с помощта на своите точно ориентирани удари, попадащи надълбоко в противниковата половина. Местната представителка в огромна част от случаите сполучливо се защитаваше и дочакваше неправилност от противничката си, което ѝ оказа помощ да се задържи в резултата и да не допусне пробив. В последна сметка обаче тя се поддаде на напрежението в десетия гейм, когато след серия грешки съобщи подаването си, а с това и откриващия сет.

Във втората част Гарсия пое овреме надзор върху събитията, реализирайки брейк още в първия вероятен миг, и се отдръпна на първата отмора с задатък от 3:0. С течение на времето тя почисти играта си от непредизвикани пропуски, до момента в който в това време печелившите удари не спираха да валят от нейната ракета и след още един пробив и общо 19 уинъра в сета шампионката от Синсинати си обезпечи място в четвъртфиналите.

✈️✈️✈️

Caroline Garcia is flying into the quarterfinals.
— US Open Tennis (@usopen)

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР