Каролин Гарсия е шампион на Финалния турнир на WTA във

...
Каролин Гарсия е шампион на Финалния турнир на WTA във
Коментари Харесай

Каролин Гарсия и букет от емоции в големия финал

Каролин Гарсия е първенец на Финалния шампионат на WTA във Форд Уърт, Съединени американски щати, откакто победи на финала Арина Сабаленка със 7:6, 6:4.

Мачът продължи съвсем два часа, мина през доста под напрежение първи сет без изгубено подаване от двете (рядко виждане в мач при дамите) и тайбрек, в който Гарсия потегли с 0-2, с цел да стигне до 7-4.

Втората част бе друга - французойката проби още в първия гейм, а след това не даде късмет на собствен сервис и затвори мача с 6:4.

29-годишната шампионка се разплака, след това се смя, викам и чества с хора от щаба си, позирайки с красивия трофей. Това е почтена коронация на Каролин за нейната изключителна година и необикновено завръщане след серия травми.

Гарсия стартира месец януари като №74 в ранглистата, а от идния понеделник и до края на календарната година ще е №4.

Преродената като жанр и мотивация френска тенисистка завоюва четири трофеи през 2022-ра (общо има 10), като тази от Финалите в WTA се прибавя към два трофея от съревнования WTA 250 и този от шампионата в Синсинати (категория 1000).

За успеха си тази заран Каролин ще прибави 1375 точки към актива си в ранглистата и 1.57 милиона $ към този в банковата си сметка.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР