Каролин Бесет е добра в правенето на домашен занаятчийски сапун.

...
Каролин Бесет е добра в правенето на домашен занаятчийски сапун.
Коментари Харесай

Новата технология, която ще прави онлайн продуктите по-привлекателни

Каролин Бесет е добра в правенето на домакински занаятчийски сапун. Нейните артикули са толкоз хубави, че в Съединени американски щати хората заплащат по 8 $ за брой, с цел да усетят под душа аромата на любеница и мента. Това, в което Бесет обаче не е добра, е да снима сапуни.

" Опитах да се оправя сама, само че резултатът беше просто ужасяващ ", споделя тя за Bloomberg.

52-годишната бизнес дама и нейният брачен партньор ръководят компанията, онлайн магазин и място на фермерския пазар в Бостън, където клиентите могат да преглеждат напълно естествени артикули за грижа за кожата. През март компанията Square, която поддържа техния касов уред, се е обърнала към двойката с въпрос дали биха желали да тестват нова услуга за правене на снимки на продуктите си. Когато двамата се поинтересували, разбрали, че фотографът в действителност е робот.

Преди възхода на онлайн извършването на покупки, снимането на предмети не би било разумна опция за напредък за компанията, чийто световен бизнес през днешния ден е с пазарна стойност от 33 милиарда $. Но в този момент Square счита, че има задоволително притежатели на магазини - физически и онлайн - с неприятно око за снимка. Ето за какво компанията влага над 20 000 $ за специфичен робот фотограф.

От понеделник компанията има намерение да пусне услугата си за всички - стартира да приема поръчки от всеки човек или компания от Съединени американски щати за механично снимане. Цената ще бъде към 10 $ плюс доставка за клиентите, които изпратят артикул с тегло под 10 кг до студиото на Squаre в Бруклин. В рамките на две седмици клиентите ще получат три цифрови фотоси на продукта си от разнообразни ъгли. От компанията подсигуряват, че ще изберат най-хубавите фотоси за клиентите си. Square също предлага 360-градусова фото услуга, която ще коства към 30 $ за брой.

Според Square услугата е по-евтина от доста професионални фотографи и в пъти по-добра от снимането с смарт телефон. Главният управител на електронната търговия на Square Дейвид Русенко разкрива, че качествените и " омагьосващи " фотоси са от решаващо значение за продажбата на артикули онлайн. Това е основен фактор, когато купувачите се двоумят и не могат да изберат някои от вероятните артикули. " Когато купувате нещо онлайн, всичко, което в действителност виждате, са фотосите на артикули ", споделя той.

Съоснователят на Twitter Джак Дорси основава Square преди десетилетие от нулата. Днес компанията продава тъчскрийн каси, дава заеми за дребен бизнес, предлага програмен продукт за пресмятане и превеждане на заплати, както и принадлежности за създаване на уеб страници. Акциите на компанията набъбнаха с 40% тази година, откакто стана ясно, че вероятностите пред нея са много обещаващи.

Обслужването на потребностите на онлайн търговците е преуспяващ бизнес. Повече от половината от продажбите на Amazon.com отиват към самостоятелни продавачи на пазара. Amazon им продава рекламни услуги, хостинг в облак и преносимо фото студио AmazonBasics за 100 $, което предлага чисто бяла среда за снимане на продуктите. Shopify пък продава програмен продукт за основаване и ръководство на онлайн магазини, както и правене на снимки на артикули, с цел да ги направи по-привлекателни за потребителите. Акциите на канадската компания се удвоиха през последните шест месеца.

Фотостудиото на Square се състои от бяла маса, доста ярки светлини на стативи и роботизирано рамо с висококачествена камера, сложено в ъгъла. Рамото се движи с неповторима акуратност под разнообразни ъгли.

Въпреки техническата оригиналност обаче, хората са от значително значение за процеса. Джон О`Брайън-Карели, продуктови управител на плана, изяснява, че екипът му би трябвало да разопакова предметите, да сложи всеки от тях на масата, да задейства робота благодарение на компютър наоколо и да следи останалата част от процеса. Персонализирането на настройките на робота към всеки артикул е един от най-важните процеси, който лишава и най-вече време. След това чиновниците опаковат всичко назад и го изпращат към клиентите.

От Square са оптимисти, че планът за снимка може да възвърне разноските за разработка и да даже да оправдае основаването на повече студия, уточни О`Брайън. Ако студиото в Бруклин пожъне огромен триумф, компанията ще отвори повече студиа, които ще бъдат профилирани по отношение на разнообразието от продуктите, тъй че времето за настройки да бъде кратко. Едно студио може да е единствено за бижута да вземем за пример, а другото - единствено за сапун. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР