Карола Ракете, капитан на германския хуманитарен кораб Сий-уоч 3, напусна

...
Карола Ракете, капитан на германския хуманитарен кораб Сий-уоч 3, напусна
Коментари Харесай

Капитанът на Сий-уоч Карола Ракете напусна Италия

Карола Ракете, капитан на немския филантропичен транспортен съд " Сий-уоч 3 ", напусна Италия и евентуално се е завърнала в Германия, съобщи ДПА, като цитира говорителка на нейната неправителствената организация " Сий-уоч ".

31-годишната Ракете бе през вчерашния ден в Агридженто, с цел да бъде разпитана от прокуратурата по обвинявания в подкрепяне на противозаконната имиграция и в непокорство на заповеди на боен кораб на Италия.

Срещу Ракете бяха повдигнати обвинявания, откакто на 29 юни тя дебаркира на италианския остров Лампедуза с 40 мигранти на борда на управлявания от нея транспортен съд, игнорирайки заповед да не навлиза в италианските териториални води.

Случаят с Карола Ракете я направи известна и поляризираща мненията фигура, на фона на по-широките и отдавнашни различия по какъв метод Европейският съюз да отговори на вълната на мигранти от Северна Африка.

Крайнодесният италиански вицепремиер Матео Салвини, който възприе твърда линия в миграционната политика, е един от най-отявлените съперници на Ракете.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР