„Каро Трейдинг“ ООД подписа договор за отводняване и укрепване на

...
„Каро Трейдинг“ ООД подписа договор за отводняване и укрепване на
Коментари Харесай

Софийска фирма ще укрепва свлачище в ломския квартал Боруна

„ Каро Трейдинг “ ООД подписа контракт за отводняване и подсилване на свлачища върху повърхност от 18 хектара в ломския крайбрежен квартал Боруна. Той е на стойност малко над 8 млн. лева с Данък добавена стойност, а софийското сдружение, което е благосъстоятелност на Крисимир Караиванов и Божидар Роев, е било единствен претендент за присъединяване в поръчката.
По контракт би трябвало да се построи подпорна стена по бреговата линия на квартала с височина 5,2 м и дължина 850 метра. Подпората ще се фундира върху водачи Ф1200, захванати с анкери към ската. Предвидено е намаление равнището на подпочвените води посредством дренажни ребра и дълбоки дренажни шахти, които ще се водят в река Дунав.
Дейностите ще се финансират с план по Оперативна стратегия „ Околна среда “.
Договорът за безплатно финансиране е подписан през март месец, а поръчката бе оповестена по-рано, през февруари с уточнението, че към оня миг не е обезпечено финансиране.
„ Изпълнението на контракта ще се смята за предоставено под отлагателното изискване след обезпечено финансиране по Оперативна стратегия „ Околна среда” 2014-2020. В случай, че не бъде обезпечено финансиране дейностите предмет на публичната поръчка няма да се извършват. В подобен случай никоя от страните (Община Лом и Изпълнителя) не дължи обезщетение за вреди или пропуснати изгоди на другата страна “, е посочено в документите.
Сега, откакто са факт двата контракта – за безплатно финансиране и за СМР, следва да се предотвратят свлачищни процеси върху повърхност от 18 хектара за да се защитят живота и здравето на над 2000 души.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР