Карлсберг обяви поредица от иновации, чрез които ще бъдат намалени

...
Карлсберг обяви поредица от иновации, чрез които ще бъдат намалени
Коментари Харесай

Карлсберг въвежда поредица от иновации за намаляване на пластмасовите отпадъци

Карлсберг разгласи поредност от нововъведения, посредством които ще бъдат понижени пластмасовите боклуци в международен мащаб с повече от 1200 тона годишно. Количеството се равнява на 60 милиона найлонови торби.

Първото изобретение носи името Snap Pack и заменя вторичната пластмасова опаковка, употребена за към шест кена в елементарна опаковка мултипак Карлсберг, с новаторска технология, която залепва кеновете дружно. Промяната, която се вкарва за първи път в международната бирена промишленост ще понижи количеството пластмаса, употребена в обичайните опаковки до 76%.

След три години създаване, Snap Pack е единствено едно от устойчивите опаковъчни решения на Карлсберг, които са показани от компанията.

Другите усъвършенствания са:

• Използване на сребърните мастила Cradle-to-Cradle CertifiedTM на етикетите на бутилките за възстановяване на рециклируемостта

• Ново покритие върху стъклените бутилки за многократна приложимост, за удължение периода им на употреба и надлежно понижаване на техния екологичен отпечатък

• Нови капачки, които отстраняват кислорода, с цел да запазят бирата по-свежа за по-дълго време

Иновациите съставляват първата от поредицата усъвършенствания за потребителите по програмата за стабилно развиване на Карлсберг Груп „ Заедно към нулевия отпечатък “, която включва амбициозната цел за реализиране на нулев въглероден отпечатък и отпадъчни води. Първоначално те ще бъдат приложени върху марката Carlsberg.

„ Това е значима смяна за Карлсберг. Работим интензивно, с цел да реализираме задачите на амбициозната стратегия за стабилно развиване и да помогнем за справяне с изменението на климата, показа Кийст Харт, изпълнителен шеф на Карлсберг Груп. Винаги се стремим към усъвършенстване и тези нововъведения ясно демонстрират нашата упоритост да следваме стъпките на нашия създател за по-добро бъдеще. Snap Pack на Карлсберг ще понижи доста количеството пластмасови боклуци и чакаме с неспокойствие да предоставим на нашите консуматори по-добра бира с по-малко влияние върху околната среда ”.

Екипите за изследователска и развойна активност на Карлсберг Груп работят в тясно съдействие с външни сътрудници, с цел да основат решения, които ще имат значение както за потребителите, по този начин и за климата.

За да форсира осъществяването на своите упоритости за резистентност, Карлсберг разгласи също стратегическо партньорство с Plastic Change, датска екологична организация, в допълнение към дългогодишния си разговор с WWF по устойчиви въпроси и въздействието върху околната среда и международните естествени запаси. Със своите нови решения Карлсберг прави първите огромни стъпки по пътя към по-чисто и зелено бъдеще, разяснява Бо Окснеберг, общоприет секретар във WWF Дания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР