Карловци, преживели ужаса от потопа в града, сега имат нови

...
Карловци, преживели ужаса от потопа в града, сега имат нови
Коментари Харесай

Карловци: Мафиоти секат горите, а ние се давим и студуваме!

Карловци, претърпели ужаса от потопа в града, в този момент имат нови страхове - студът, който ги чака през зимата. Наричат го " дървена " рецесия - на фона на спорните данни от управляващите за това има или няма противозаконна сеч в региона. От многочислените мнения в мрежата излиза наяве, че те освен че не имат вяра на Агенцията по горите и министъра на земеделието и горите, само че и са уверени, че тирове с дърва евентуално отиват за Гърция, а те ще бъдат принудени да купуват скъпи дърва за огрев.

Ето какво написа карловец във Фейсбук, което провокира гнева на съгражданите му и апели за митинги:

Не знам за газовата рецесия - това в Карлово съвсем не ни визира, само че за дървената, която ни чака половин карловци, чака се да стоим на студено през зимата, в кметството вършиха описи за дърва, които може би отпътуваха към Гърция. Ако не докарат от Свежен или Клисура, спукана ни е работата. Кмете, тия камъни са в твоята градина, белким не знаеш за тировите с дърва, които бяха при започване на Каравелово на поляната до спирката? Къде ли отидоха?

" В Гърция няма да има свлачища, тъй като те не си секат горите, а в България от къде идват тези корени от изречените гори. Кой изнася освен за Гърция, само че и за Турция. Евтин дървен материал, а кой ще заплаща вредите на потърпевшите от бедствието. Кой ще купи корените от дърветата? За какво са тези кметове и общински съветници? ", пита пък Елена Великова.

" Съгласно закона за горите, кметовете на общините или на обитаемоте места изготвят описи на физическите лица, които имат право да закупуват дървесина от горските територии. Дървесината се закупува от горски територии - държавна благосъстоятелност, описите се утвърждават от шефа на съответното териториално отделение на държавното дружество ", обяснява Милена Ковачева, Атанас Маринчешки конкретизира:

" В Карлово има компания, която особено се занимава с дърва за експорт. Прави ги на едни хубаво стиковани палети и право за Гърция. Организирате се добра група от хора (500-1000) индивида и отивате да си вземете дърва. Докога ще бъде това двуличие в Карлово да не се загатват такива работи, като името на компанията, дейността й и нейният притежател. Да не би неговият бизнес да е кристално чист без корупция. Обърнете внимание на такива съществени неща и тогава погледнете световно. Сигурни ли сте, че тези дърва, които изнася този спекулант, не са от дървата, чиято липса провокира наводнението. Разкарайте се и разгледайте региона - не е огромен, изключително в случай че тръгнете към Ведраре и погледнете на север, ще видите неповторима панорама на добре подредени дръвца за експорт. Вече не би трябвало да се мълчи и с безучастие да се закрилят всякакви горски разбойници. Вземат позволение за 100 кубика, а секат 1500 кубика. "

А Стефка Петрова обобщава:

" Горите са на всички и нямат право някои цялостни мафиоти да ги продават, а ние да се давим и студуваме. Да се забрани износът, да се проконтролира това звено и тези, които въртят бизнеса, да влагат част от облагата в залесяване. Не тука платено да ни изясняват, че наводнението било от многото дъжд, от почвата и дрън че пляс! Мафиоти, облечени в овче кожи – това са нашите политици до един! "

Припомняме, часове след като служебният вътрешен министър Иван Демерджиевзаяви, че са открити нарушавания при инспекцията за изсичането на гори над селата в Карловско, които бяха наводнени при започване на месеца, изпълнителният шеф на Агенцията по горите Стоян Тошев разгласи, че първичните инспекции не демонстрират противозаконна сеч, само че предстоят още инспекции.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР