Карлово. Започва изграждането на третото кръгово кръстовище в Карлово. Това

...
Карлово. Започва изграждането на третото кръгово кръстовище в Карлово. Това
Коментари Харесай

Пловдив: Започна изграждането на третото кръгово кръстовище в общината

Карлово. Започва построяването на третото кръгово кръстовище в Карлово. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово . С тържествена гала и полагане на първа копка, на 20 март започва осъществяването на обект ”Изграждане на кръгово кръстовище при км 254+257 на път І-6 “София - Бургас ” и подходи към два броя местни платна ”.
На формалния старт по построяването на третото кръгово кръстовище на западния вход-изход в Карлово участваха кметът на общината доктор Емил Кабаиванов, заместник-областният шеф на Пловдивска област Петър Петров, ръководителят на Общинския съвет в Карлово Теодор Шойлеков, неговият заместител Анастасия Чолакова, заместник-командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада полк. Станимир Христов, командирът на военно формирование 22680 подполковник Димитър Мерудийски, началникът на районно управление (на МВР) „ Полиция ” към ОД Министерство на вътрешните работи Пловдив – основен контрольор Сълко Литов, инж. Валентина Бакърджиева от Областно пътно ръководство Пловдив, шефът на „ План инвест Пловдив ” инж. Николай Костурков, инж. Боряна Долапчиева – началник направление в „ ПСТ груп ” ЕАД, общински съветници, кметове на обитаеми места.
„ Благодарение на взаимните старания на двете институции – Агенция „ Пътна инфраструктура ” и община Карлово, ще бъде осъществена главната цел – Карлово да има още едно безвредно и пропускателно за трафика оборудване – третото кръгово кръстовище. Вярваме, че изпълнителят на обекта ще се оправи качествено и в период. Убеден съм, че и строителният контрол ще извърши уговорките си прецизно. Очаквам отговорност и качество от всички, ангажирани с осъществяването на това оборудване, работата по което стартира още през днешния ден. ”, сподели пред присъстващите кметът на Карлово. Д-р Кабаиванов заяви, че по различен план ще бъдат направени и местни платна след привършване на кръговото кръстовище.
На значимостта на обекта подчертаваха в приветствията си зам.-областният шеф Петър Петров и инж. Валентина Бакърджиева от Областно пътно ръководство.
Съществуващото досега триклонно кръстовище ще бъде сменено с кръгово - с оптимален външен диаметър 48 метра, с по два броя пътни ленти в платното /всяка с широчина 4,25 метра/ и с диаметър на вътрешния кръг 30 метра. Предвидени са нужните триъгълни острови и тротоарни площи, както и съответната хоризонтална маркировка и отвесна сигнализация, обуславящи безвредна употреба и прилагане на оборудването както от МПС, по този начин и от пешеходци. Проектът планува развиване на всички мрежи на техническата инфраструктура: електропроводи ниско и приблизително напрежение, водопроводна и канализационна мрежи, газоразпределителна мрежа. За цялото инфраструктурно оборудване ще има ново функционално осветяване. Инфраструктурният обект ще способства за активизиране на икономическите връзки сред общините от Централен южен и Централен северен район по повод развиването на туризма, оползотворяване на значимото културно-историческо завещание и естествените дадености на община Карлово. Благодарение на сполучливото съдействие сред Агенция “Пътна инфраструктура ” /АПИ/ и община Карлово, през септември 2015 година е подписан Споразумителен протокол за взаимно финансиране на обекта. В осъществяване на своите задължения, община Карлово през 2016 и 2017 години прави всички отчуждителни процедури по отношение на лицата, наранени от предвижданията на проекта, в това число и по отношение на страната, придобивайки парцел - благосъстоятелност на Министерство на земеделието, храните и горите. Впоследствие - съгласно условията и напътствията, всички добити от общината парцели са дарени на АПИ въз основа на контракт за подаяние на недвижими парцели - частна общинска благосъстоятелност, с регистрационен номер 68/10.01.2018 година. Агенцията обезпечава изработването на техническия план. От началото на 2017 година стартират разискванията на капиталовия план в предварителна фаза. През този интервал са позволени всички механически въпроси, свързани с проектирането, като задачата на община Карлово е да обезпечи оптималната сигурност за моторните транспортни средства и за пешеходните потоци, както и функционален достъп до региона в северна посока - с разрастващо се жилищно и вилно строителство.
В резултат на взаимните старания на проектантския колектив на „ ПЪТПРОЕКТ “ ЕООД - София, АПИ и община Карлово, техническият план е направен и признат от експертно-техническия съвет на Агенцията, а в следствие - и от Министерството на районното развиване и благоустройството.
За обект ”Изграждане на кръгово кръстовище при км 254+257 на път І-6 “София - Бургас ” и подходи към два броя местни платна ” е издадено Разрешение за градеж №107/20.08.2018г., на името на Агенция “Пътна инфраструктура “ и Община Карлово. През 2017 и 2018 години АПИ организира публични поръчки за избор на реализатори на строително-монтажните работи и на строителен контрол. Сключени са договорите за строителство на обекта с „ ПСТ ГРУП “ ЕАД – София и за практикуване на строителен контрол на строително-монтажните работи - с „ План Инвест Пловдив “ ЕООД.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР