Карлово. Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6,

...
Карлово. Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6,
Коментари Харесай

АПИ: Започва изграждането на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6 при входа на Карлово

Карлово. Започва построяването на кръгово кръстовище на Подбалканския път I-6, при входа на град Карлово. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция „ Пътна инфраструктура “ . Инвестицията е за близо 781 хиляди лева и средствата са от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Днес бе направена първата копка на обекта.
Новото кръстовище е при започване на Карлово, в посока Сопот, и ще размени досегашното триклонно кръстовище с обходния път на града. Предвижда се и построяването на подходи към местни платна. Целта е извеждане на директното придвижване от центъра на Карлово, повишение сигурността на придвижване и понижаване до най-малко на предпоставките за пътни произшествия. Новото кръстовище ще бъде и с енергоефективно LED осветяване.
Строително-монтажните работи ще бъдат изпълнени от „ ПСТ Груп “ ЕАД. Стойността на контракта е 780 626,98 лева без Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира „ План инвест Пловдив ” ЕООД, а техният контракт е за 8 820 лева без Данък добавена стойност. Срокът за осъществяване е 60 календарни дни. Първият стадий от осъществяването на плана включва създаване на южната част на кръговото кръстовище. При осъществяването на строителните работи ще бъде въведена краткотрайна организация с в двете посоки придвижване, а скоростта ще е лимитирана до 40 км/ч. Очаква се строителните работи да приключат преди началото на дейния туристически сезон, защото Подбалканският път I-6 е различен маршрут на Автомагистрала „ Тракия “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР