Карлово започна спешен ремонт на общинските сгради, които пострадаха най-тежко

...
Карлово започна спешен ремонт на общинските сгради, които пострадаха най-тежко
Коментари Харесай

Ремонти в Карлово след ураганния вятър

Карлово стартира незабавен ремонт на общинските здания, които пострадаха най-тежко от ураганния вятър. Щетите са за стотици хиляди левове. Общината чака помощ от страната, защото няма задоволително средства, с цел да се оправи със обстановката и да се разплати с компаниите, които правят ремонтните действия.


Строителите започнаха първо ремонт на опустошения покрив в северната и южната част на МБАЛ " Д-р Киро Попов ", тъй като в идващите дни се чакат дъждове и може да се наводни болничното заведение. Преди утежняването на времето приоритет на строителната компания е да направи ремонт на покрива на родилното поделение.
Д-р Христо Пелев - шеф на МБАЛ " доктор Киро Попов " - Започваме едномоментно, няма никакъв разсрочен период, защото и за личния състав и за пациентите това са значими неща
Паралелно с покрива, ще се ремонтира и изпочупеното крило на Неврологичното поделение в болничното заведение.
Д-р Христо Пелев - замяна на дограма, има вътре счупени шкафове, има счупени тоалетни изливни пространства.
Строителна компания стартира незабавен поправки и в СУ " Христо Проданов ". Там бурята повреди хидроизолацията на покрива на главния корпус, където учат учениците.
Мариана Маринова - шеф на СУ " Христо Проданов " - Там, където е спукана плочата, няма и помен от остарялата настилка, в случай че не се покрие днеска преди да завали дъжда или най-късно на следващия ден, нека да не завали, течовете ще тръгнат и тогава ще стане ужасно.
Директорката увери, че макар ремонтните действия, образователният развой ще продължи. Ако се наложи, учебното заведение има подготвеност да премине на различен режим.
Мариана Маринова: Ще изолираме стаи в които вероятно има течове, в случай че би трябвало ще минем на класни стаи, не на кабинетна система
Зам.кметът на Карлово уточни, че опасенията на общината са, че тя няма финансов запас, с цел да разплати цялата активност на компаниите, които правят ремонта.
Антон Минев - зам.кмет на Карлово: В бюджета на община Карлово няма заложени средства за такива изключителни обстановки. Много разчитаме на междуведомствената комисия по бедствия и повреди.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР