Карлово. Заместник министър-председателят по вътрешен ред и сигурност и министър

...
Карлово. Заместник министър-председателят по вътрешен ред и сигурност и министър
Коментари Харесай

Пловдив: Министърът на отбраната Красимир Каракачанов прие строя на церемонията по отбелязване на 145 години от гибелта на Васил Левски в Карлово

Карлово. Заместник министър-председателят по вътрешен ред и сигурност и министър на защитата Красимир Каракачанов одобри строя на възпоменателната гала във връзка 145 години от гибелта на Васил Левски на площад „ Васил Левски “ в Карлово. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово .
„ Посветил съм себе си на отечеството си, да му послужвам до гибел и да работя по националната воля “, тези думи изникват в нашето схващане постоянно, когато мислим за Апостола. А през днешния ден, 145 години от неговата героична гибел, Апостола ни е необходим. Нужен ни е не по-малко, в сравнение с беше необходим на нашите предшественици, не по-малко необходим ще бъде и на поколенията след нас “, сподели кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов. На Сирни заговезни, пред паметника на Васил Левски, кметът се обърна към съгражданите си: „ Днес ние, като жители на Република България, като карловци и като родолюбци, би трябвало да желаяме амнистия от Апостола и от героите, дали живота си за националното избавление. Да им желаяме амнистия, тъй като не сме на висотата на техния възрожденски морал. Защото постоянно одобряваме свободата като даденост. Защото не сме подготвени да вършим саможертвата, която те направиха за свободата на България “, бяха част от встъпителните думи на кмета, след което той даде думата за слово на заместител министър-председателя и министър на защитата Красимир Каракачанов. „ Преди 145 години, на бесилото в София увисна най-великият наследник на България. Единственият човек, за който никой и приживе и 145 години след гибелта му не си разреши да каже неприятна дума. Единственият, който генерации българи считат за светец Васил Иванов Кунчев – Васил Левски “, сподели министър Каракачанов пред стотиците жители, пристигнали да се поклонят пред саможертвата на Апостола.
Във възпоменателния митинг-поклонение участваха представителни роти и духов оркестър от 61-ва Стрямска механизирана бригада и Мъжка вокална група „ Сопот “. Честването приключи с илюминации, които озариха площад „ Васил Левски “ под звуците на „ Ботев марш “.
На формалната гала по отбелязване на 145 години от гибелта на Васил Левски в Карлово участваха: Красимир Каракачанов – заместител министър-председател и министър на защитата, народни представители от 44-то Народно заседание, доктор Емил Кабаиванов – кмет на община Карлово, Теодор Шойлеков – ръководител на Общински съвет – Карлово, Стефан Балабанов – заместник-министър на вътрешните работи, генерал-лейтенант Пламен Атанасов – заместник-началник на защитата, генерал-майор Груди Ангелов – шеф на ВА „ Георги С. Раковски “, бригаден военачалник Пламен Йорданов – пълководец на 61-ва Стрямска механизирана бригада, старши комисар Атанас Илков – шеф на ОД на Министерство на вътрешните работи Пловдив, Весела Караиванова – подуправител на Национален осигурителен институт, Евелина Апостолова – заместник-областен шеф на област Пловдив, Розалин Петков – заместник-кмет на община Пловдив, Цветан Георгиев – заместник-кмет на община Ловеч, Дора Чаушева - шеф на НМ „ Васил Левски “, Мариана Манчева – шеф на СУ „ Васил Левски “, общински съветници, кметове на общини и обитаеми места, признателни жители.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР