***Карлово. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Професионална гимназия

...
***Карлово. Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде гост на Професионална гимназия
Коментари Харесай

Събитията в страната днес

***
Карлово.
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще бъде посетител на Професионална гимназия „ Братя Евлоги и Христо Георгиеви " и ще вземе присъединяване в тържествената стратегия „ Будители ", проведена от клуб „ Родолюбие ".
По-късно в същия ден вицепрезидентът ще бъде посетител на тържественото честване на 130-годишнината от основаването на Средно учебно заведение „ Васил Левски " - Карлово, което ще се състои в Народно читалище „ Васил Левски 1861 г ".
Илияна Йотова и кметът на Община Карлово Емил Кабаиванов ще проведат взаимен брифинг в постройката на Общината в 16.30 часа.

***
Русе.
От 11.30 часа, министърът на туризма Николина Ангелкова ще подпише рамков контракт за съдействие сред Министерството на туризма и Русенския университет „ Ангел Кънчев ".

***
София.
От 10.00 часа, в Аулата на Софийския университет „ Св. Климент Охридски " министърът на образованието и науката Красимир Вълчев ще взе участие в гала по награждаване на български възпитаници с високи достижения в разнообразни области на науката.

***
София.
От 11.30 часа, в зала „ Пресцентър " министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ще направи изказване пред медиите, откакто организира среща с ръководителя на Управителния съвет на Агенция „ Пътна инфраструктура " инж. Дончо Атанасов и шефовете на регионалните пътни ръководства в страната. На нея ще бъде докладвана основаната организация за зимно поддържане на пътищата, което се вкарва от 1 ноември.

***
София.
От 13.00 часа в постройката на Министерство на вътрешните работи министър Валентин Радев ще даде своя постоянен месечен брифинг.

***
София.
От 09.30 часа, в заседателната зала в постройката на Висшия правосъден съвет, ул. „ Eкзарх Йосиф " № 12, ще се организира съвещание на Съдийската гилдия на Съвета.

***
София.
От 10.00 часа в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция ще се организира конференция, проведена от Федерация „ Български пациентски конгрес " на тематика „ Повече пари за здраве през 2018 година? Надзорният съвет на НЗОК подписа смъртната присъда на пациентите и на българското опазване на здравето ".

***
София.
От 10.30 часа Кметът на София Йорданка Фандъкова ще ревизира строителните действия по реконструкцията и разширението на ул. „ Тодор Каблешков " (влизане от „ Цар Борис III " ).

***
София.
От 10.30 часа, в зала „ Средец " на София Хотел Балкан ще се организира кръгла маса на тематика " Приоритетите на енергийния бранш в България до 2050 година: европейски вероятности и стратегически опасности ". Участие във форума ще вземат ръководителят на Комисията за енергийно и водно контролиране Иван Иванов, ръководителят на Представителството на Фондация „ Конрад Аденауер " в България Торстен Гайслер, ръководителят на Комисията по енергетика в Народното събрание Делян Добрев и други

***
София.
От 11.00 часа, в заседателната зала на Съюза на юристите в България, на адрес София, ул. " Пиротска " № 7, етаж III ще се организира конференция по план „ Гражданска самодейност за подсилване на интегритета на правосъдната система " на тематика " Още за интегритета на магистратите ".

***
София/ к. к. Боровец.
От 11.00 часа в хотел „ Рила " ще бъде открит форумът за водачество и нововъведения в образованието „ Учителят в деяние ". Приветствие към участниците ще отпавят ръководителят на Синдиката на българските учители Янка Такева и кметът на община Самоков Владимир Георгиев.

***
София.
От 11.00 часа в Големия салон на Българска академия на науките ще бъде показан документът „ Възгледи за национални цели и цели за стабилно развиване на България ", който екип от учени, интелектуалци и индустриалци създадоха.

***
София.
От 11.00 часа в кино „ Люмиер Лидл " ще се състои главната конференция за КИНОМАНИЯ 2017.

***
София.
От 13.00 до 15.00 часа, пред служебния вход на Министерството на земеделието храните и горите, ще се организира протестен протест на пчеларите с претенции за промени в нормативната уредба и погашение на дотации по размер 11 от Програмата за развиване на селските региони, както и за отваряне на схемата за подкрепяне de minimis.

***
София.
От 15.00 часа, в залата на Централна автогара - София, националният представител от ГЕРБ-Кюстендил Ивайло Константинов провежда среща-дискусия по отношение на нормативната рамка и настоящите законови промени, свързани с транспортния отрасъл и автобусните превозвачи.

***
София.
От 15.00 до 17.00 часа, в непрекъснатата приемна на Българска социалистическа партия - София на ул. " Леге " №10, етаж 1, националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Ирена Анастасова и общинският консултант Николай Николов ще проведат приемна за жители.

***
София.
По случай Деня на будителите - 1 ноември Националният исторически музей /НИМ/ ще направи възстановка на занимание в остаряло възрожденско учебно заведение. Музеят кани на 31 октомври, 1 и 2 ноември децата, които желаят да научат и да опитат по какъв начин едно време техните връстници са се учили да пишат и да четат „ Аз ", Буки ", „ Веди " - върху пясък и с перо.

***
София.
От 17.00 часа, на ул. „ Алабин " 16-20 ще се организира зрелище на младите възрожденци от Общобългарския комитет " Васил Левски ".

***
София.
От 17.00 часа в Регионален исторически музей - София ще бъде открита изложбата „ Под знака на Меркурий ". Тя е отдадена на търговията в София, като обгръща интервала от Античността до края на 80-те год. на ХХ в.

***
София.
От 17.30 часа, по самодейност на редакцията на списание „ Аз съм българче ", в Туристическия информативен център „ ЛАРГО " ще бъдат показани наградените произведения от юбилейния, десети, народен конкурс за детска рисунка „ Нарисувай ми слънце "

***
Благоевград.
От 11.00 часа в зала „ 22 септември " ще се организира гала по награждаването на лауреатите в състезанието „ Страхливият умира всеки ден, смелият - единствено един път ".

***
Бургас.
От 14.30 часа, в експо център „ Флора " в Морската градина, ще се организира тематичната конференция „ Черно море - европейски вероятности ". В нея ще вземат участие домакинът Димитър Николов - кмет на община Бургас, Лиляна Павлова - министър за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 година, Атанаска Николова - зам.-министър на околната среда и водите, Ивелина Василева - ръководител на Парламентарната комисия по околна среда и водите.

***
Бургас.
От 16.30 часа в Културен център „ Морско казино " ще се състои откриването на изложбата, с която млади фотографи от цялата страна означават Международния ден на Черно море.

***
Варна.
От 9.10 часа в актовата зала на III ПМГ „ Акад. Методий Попов " ще бъде показана книгата „ Моето Черно море " на журналистката Цветелина Атанасова. Събитието е част от самодейностите на РИОСВ-Варна и Басейнова дирекция „ Черноморски регион " за Международния ден на Черно море.

***
Варна.
От 11.30 часа на ул. Михаил Колони " във Варна ще бъде показана книгата " От деца за деца " с най-хубавите приказки от книжовен конкурс.

***
Варна.
От 11.00 часа във фоайето пред зала " Варна " ще се състои формалното връчване на общинско отличие за млад преподавател за стимулиран и добър старт в учителската специалност.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в аулата на Ректората на ВТУ ще се организира тържествено заседание по случай Деня на националните будители. Акад. Антон Дончев, 49-ият почетен лекар на Великотърновския университет, ще получи инсигниите на Doctor honoris causa.

***
Враца.
От 10.30 часа в общата читалня на Република България „ Христо Ботев " ще се организира съревнование „ 1000 аргументи да се гордеем, че сме българи ".

***
Каварна.
От 11.00 часа в заседателната зала на постройката на общината, Каварна ще означи Международния ден на Черно море със особено готова стратегия.

***
Каварна.
От 16.30 часа, в заседателната зала на община Каварна, незабавно след постоянното съвещание на Общински съвет, на осведомителна среща ще бъдат разисквана благоприятни условия за финансиране от европейските структурни и капиталови фондове.

***
Нови Искър.
Служба „ Военна полиция " ще организира проява на качества пред възпитаници и жители на Столична община. Демонстрацията, която ще следи министърът на защитата Красимир Каракачанов, ще стартира в 11.30 ч. на площад „ Св. Дух " в гр. Нови Искър.

***
Пловдив.
От 09.30 часа, зала №1 Апелативен съд Пловдив ще гледа делото, формирано по тъжба на подсъдимия Асен Гюрганчев против присъда на Окръжен съд - Пловдив, с която е приет за отговорен в това, че на 13.04.2017 година в гр. Пловдив на бул. „ Шести септември " при ръководство на моторно транспортно средство е нарушил разпоредбите за придвижване като е предизвикал гибелта на Б.К., като деецът е избягал от местопроизшествието.

***
Пловдив.
От 10.00 часа в пресклуба на Българска телеграфна агенция - Пловдив, бул. " Шести септември " 140 ще се организира конференция на Шнайдер Електрик България ЕООД. Дружесвото ще показа план „ Социална политика и положителни практики в Шнайдер Електрик България " за повишение на качеството, организацията и привлекателността на работните места в индустриалното дружество в индустриална зона „ Радиново ".

***
Пловдив.
От 17.30 часа в библиотека „ Иван Вазов " ще се организира гала за връчване на почетното звание „ Следовник на националните будители ".

***
Разград.
От 14.00 часа, в зала 712 на Областна администрация - Разград, регионалният шеф на Разград привиква съвещание на Областната епизоотична комисия на 31 октомври по отношение на ограниченията за недопускане на разпространяването на птичи грип на територията на страната.

***
Русе.
От 18.00 часа, в зала „ Европа " на Доходно здание, ще се състои церемонията по връчване на Националната литературна премия „ Елиас Канети " за 2017 година.

***
Свищов.
От 16.00 часа в изложбената зала на къщата музей „ Алеко Константинов " ще бъде показана Документална галерия „ Будителската задача на театъра " от фондовете на Исторически музей и библиотеката при ПБНЧ „ Еленка и Кирил Д. Аврамови 1856 ".

***
Стара Загора.
От 18.00 часа, в залата на I етаж на Република България „ Захарий Княжески " ще се организира публично връчване на премията „ Анастасия Тошева " на Община Стара Загора и премията на Съюза на учените „ Будител на Стара Загора ".

***
Сливен.
От 15:00 часа, в двора на Читалище „ Зора " в Сливен ще се състои гала по разкриване на паметна плоча на Стефан Георгиев Гидиков-първият ръководител на читалище „ Зора ".

***
Хасково.
От 17.30 часа в зала „ Хасково " на Община Хасково ще се организира публично разискване по отношение на условията от Насоките за кандидатстване по Оперативна стратегия „ Региони в напредък " 2014-2020, Приоритетна ос 1 „ Устойчиво и интегрирано градско развиване " и изменение и допълнение на Наредба за реда и изискванията за ръководство и предписание с общинските жилища на територията на община Хасково.

***
Шумен.
От 17.30 часа в Регионална библиотека „ Стилиян Чилингиров " ще гостува Христо Димитров - хореограф, режисьор, продуцент; основател и началник на Национален фолклорен отбор „ Българе ".


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР