Карлово. В Карлово продължават събитията от възпоменателно отбелязване на 146

...
Карлово. В Карлово продължават събитията от възпоменателно отбелязване на 146
Коментари Харесай

Пловдив: Възпоменателна церемония ще се състои на площад „Васил Левски“ в Карлово по повод 146 години от гибелта на Апостола на свободата

Карлово. В Карлово не престават събитията от възпоменателно отбелязване на 146 години от гибелта на Васил Левски. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от Община Карлово. На 18 февруари в 18.00 часа ще се състои възпоменателна гала на площад „ Васил Левски “, а в 19.00 часа в зрителната зала на НЧ „ Васил Левски “ ще бъде показан възпоменателен училищен театър „ Васил Левски – един несбъднат сюжет “.
На 19 февруари от 09.00 часа в храм „ Св. Богородица “ в Карлово ще бъдат отслужени архиерейска света Литургия и панихида в памет на Апостола. От 11.00 часа ще се състои възпоменателен митинг-поклонение на площад „ Васил Левски “, ще бъдат поднесени венци и цветя пред паметника на Апостола, след което ще тръгне шествие до родната му къща. Програмата във връзка годишнината от трагичната крах на Левски приключва в 18.00 часа в НЧ „ Васил Левски “ с представянето на спектакъла „ Великденско вино “ на читалищен спектакъл „ Елена Снежина “.
Възпоменателното отбелязване е под патронажа на вицепрезидента на Република България Илияна Йотова. Съорганизатори са Национален музей „ Васил Левски “, Фондация „ Васил Левски “, 61-ва Стрямска механизирана бригада, СУ „ Васил Левски “ и НЧ „ Васил Левски – 1861 година “
Програмата във връзка годишнината стартира още на 11 февруари с разкриване на галерия на Стефан Йорданов, отдадена на паметта за Левски. На 12 февруари в зала „ Васил Караиванов “ бе показан сборникът „ Карлово – парченца история “, отдаден на първия организатор на Музея на Васил Левски – Никола Славчев.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР