Карлово. В Историческия музей в Карлово бе открита фотодокументална изложба

...
Карлово. В Историческия музей в Карлово бе открита фотодокументална изложба
Коментари Харесай

Пловдив: В Карлово бе открита фотодокументална изложба, посветена на дарителите в града

Карлово. В Историческия музей в Карлово бе открита фотодокументална галерия „ Дарителската традиция в Карлово – съзидание и нематериалност “, отдадена на забележителни персони и родове в историята на града, чиито дарения са съдействали за развиването и напредъка му. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на общината. Директорът на музея Мария Деянова срещна присъстващите с тематичната експозиция, която демонстрира истински документи, топографии и снимки, съхранявани във фонда на музея. Изложбата показва най-големите карловски донори – братя Евлогий и Христо Георгиеви, дали единствено за родния си град над 2 милиона остарели лв., братя Лазарови, дарили Лазаровото учебно заведение и непринудено отстъпили част от своето завещание в негова изгода, деятелките на Женско сдружение „ Възпитание “, които подаряват средства за построяването на девическо учебно заведение и го поддържат дълги години по-късно, семейството Пулиеви и други забележителни персони, съдействали за опазването на културно-историческото завещание, духовното развиване, напредъка и просперитета на Карлово.
На откриването на изложбата участваха заместник-кметът Стойо Карагенски, шефът на НМ „ Васил Левски “ Дора Чаушева, общински съветници, карловски общественици.
Изложбата „ Дарителската традиция в Карлово – съзидание и нематериалност “ е част от програмата на Националния предприемчив комитет за честване на 200 години от рождението на Евлогий Георгиев и 195 години от рождението на Христо Георгиев.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР