Карлово. Със заповед № 43 от 19 януари 2018 г.

...
Карлово. Със заповед № 43 от 19 януари 2018 г.
Коментари Харесай

Пловдив: Няколко екипа от общинската администрация и служители на консорциум „Чистота“ обезопасяват районите с нанесени поражения от силния вятър в Карлово

Карлово. Със заповед № 43 от 19 януари 2018 година на кмета на Община Карлово доктор Емил Кабаиванов бе анулирано въведеното през вчерашния ден бедствено състояние в резултат на бурния вятър, който нанесе голям брой материални вреди на територията на Карловска община. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово . Кризисният щаб на община Карлово заседава тази заран и набеляза главните ограниченията, които ще предприеме за справяне с нанесените материални вреди. Няколко екипа от общинската администрация и чиновници на консорциум „ Чистота Карлово “ са разпределени на групи и обезопасяват регионите с нанесени провали от мощния вятър. Започнато е изцяло разчистване на град Карлово и всички обитаеми места от общината. Сформирани са три комисии, които разказват всички вреди, нанесени от бурния вятър. Организирани са групи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, които със лични средства и мощ почистват региона на карловското отделение и към него.
Продължават взаимните дейности на екипите от община Карлово и EVN, които работят по отстраняването на вредите по електроразпределителната и електропреносната мрежа на територията на цялата община.
Писмените заявки за нанесени материални вреди, които всички поданици на община Карлово могат да подадат на гише № 5, би трябвало да бъдат за законни съществени жилищни здания, които фамилията населява. Община Карлово ще даде информацията за постъпилите заявки на дирекция „ Социално подкрепяне “– Карлово. Служители на дирекцията ще дават на всеки потърпевш заявление-декларация по пример от член 16, от Правилника за използване на Закона за общественото подкрепяне, за кандидатстване и разпределяне на еднократна помощ, с оптимален размер от 375 лева Тази помощ се изплаща в месеца, идващ месеца на подаване на заявката.
Жителите на Карловска община, които имат направена застраховка „ Автокаско “ на моторно транспортно средство, могат да получат служебна записка от община Карлово.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР