Карлово. Преди 145 години на бесилото в София увисна най-великият

...
Карлово. Преди 145 години на бесилото в София увисна най-великият
Коментари Харесай

В Карлово почетоха паметта и делото на Апостола на Свободата Васил Левски

Карлово. „ Преди 145 години на бесилото в София увисна най-великият наследник на България. Единственият човек, за който никой приживе и 145 години след гибелта му не си разрешава да каже неприятна дума. Единственият, който генерации българи смятаха и считат за светец – Васил Иванов Кунчев “. С тези думи министърът на защитата Красимир Каракачанов се обърна през днешния ден, 18 февруари, към жителите и гостите на град Карлово, пристигнали да почетат паметта на великия наследник на България – Апостола на Свободата, оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата .
Министър Каракачанов напомни завета на Апостола, настоящ и през днешния ден: „ Всичко се състои, съгласно нас, в нашите задружни сили. Против тях не може да противостои и най-силната буря. Да бъдем равни с другите европейски нации зависи от нашите задружни сили “. Той прикани да помним българската история за избавление и национално обединяване, изписана със саможертвата на стотици български герои.
„ Имаме задължението към Апостола да забравим своите политически разлики, да забравим купешкия опит, който непрекъснато се опитваме да натрапваме в България, и да се обърнем към нашата лична история, към тези велики мъже, които я писаха с кръвта си и починаха за България. Те дадоха живота си в името на това България да бъде просперираща и мощна, а тук всичко зависи от нашите задружни сили “, съобщи министър Каракачанов.
На възпоменателната гала за отбелязване на 145-та годишнина от гибелта на Васил Левски, участваха заместник-началникът на защитата генерал-лейтенант Пламен Атанасов, началникът на Военна академия „ Г.С.Раковски “ генерал-майор Груди Ангелов, командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Пламен Йорданов, кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов, стотици поданици и посетители на града. В тържествения обред участваха представителни роти и военният духов оркестър на 61-ва Стрямска механизирана бригада.
Утре, 19 февруари, от 11.00 ч. на площад „ Васил Левски “ в гр. Карлово ще се състои възпоменателен митинг-поклонение в символ на поклонение към делото на Васил Левски.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР