Карлово почита 146 години от гибелта на Васил Левски, на

...
Карлово почита 146 години от гибелта на Васил Левски, на
Коментари Харесай

Карлово почита Апостола с военен церемониал и заря-проверка

Карлово уважава 146 години от гибелта на Васил Левски, на 18 и 19 февруари е кулминационната точка на деянията, на които са поканени държавници, представители на изпълнителната, законодателната и правосъдна управляващи.

На 18 февруари от 18 часа на площад „ Васил Левски ” възпоминателна гала. Слово за Апостола на свободата ще произнесе кметът на Карлово доктор Емил Кабаиванов, с боен парад и заря-проверка ще бъде отдадена респект към Апостола.

На 19 февруари в църквата „ Света Богородица “, където Васил Иванов Кунчев е бил ръкоположен за дякон, в негова памет ще бъде отслужена архиерейска света литургия. Официалните лица, жители и посетители на Карлово ще вземат участие във възпоменателния митинг-поклонение от 11:00 ч. на площад „ Васил Левски ”, който ще продължи с шествие до родната къща на Апостола.

Вечерта на 19 февруари в памет на Васил Левски читалищният спектакъл „ Елена Снежина “ ще показа спектакъла „ Великденско вино “.

В деянията, отдадени на Апостола вземат участие още Национален музей „ Васил Левски ”, Фондация „ В. Левски ”, 61-ва Стрямска механизирана бригада, СУ „ В. Левски ” и карловското читалище, носещо името на Апостола.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР