Карлово. Новата учебна 2018/2019 година бе тържествено открита във всички

...
Карлово. Новата учебна 2018/2019 година бе тържествено открита във всички
Коментари Харесай

Пловдив: Новата учебна година бе открита във всички училища от община Карлово

Карлово. Новата образователна 2018/2019 година бе тържествено открита във всички учебни заведения от община Карлово. Това оповестиха от пресцентъра на Община Карлово . С издигането на националното знаме и химна на Република България стартира церемонията на първия образователен ден - 17-ти септември. През тази образователна година в класните стаи за първи път влизат 465 деца, а всички възпитаници, които ще посещават учебните заведения от община Карлово са общо 4 947.
Кметът на община Карлово доктор Емил Кабаиванов поздрави всички шефове, преподаватели и възпитаници, като изпрати приветствени адреси, в които бе написано:
„ Поздравявам Ви с началото на новата образователна година – един паметен миг на вяра и упования. Искрено Ви искам да бъде сполучлива и изпълнена с нови провокации. Уважаеми преподаватели, бъдете все по този начин всеотдайни в благородното Ви предопределение да дарявате на Вашите възпитаници скъпите послания на науката и познанието. Пожелавам Ви задоволство от активността и справяне с провокациите на времето, в което живеем. На Вас, скъпи възпитаници, поисквам постоянно да имате самочувствието, че можете да постигнете всяка своя фантазия. Вярвайте в себе си! Бъдете упорити, виновни и смели! На първокласниците, които за първи път прекрачват учебния предел, поисквам вечно да запомнят този благополучен момент и първия учебен звънец. На добър час! “
Председателят на асоциация „ Царици на розата “ Силвия Тодорова показа в СУ „ Христо Проданов “ задачата на всички девойки, които са станали царици на розата през годините, а тя е да оказват помощ на деца от община Карлово. Тази година самодейността е обвързвана с първия образователен ден, като за 23-ма възпитаници в потребност от разнообразни учебни заведения ще бъдат дарени ваучери за облекла и образователни пособия. Силвия Тодорова благодари на главния им спонсор Първа капиталова банка и на главния сътрудник на асоциацията община Карлово, в лицето на доктор Емил Кабаиванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР