Карловецът Пеньо Мангъров, по-известен като Сашо Чешкия, отново е в

...
Карловецът Пеньо Мангъров, по-известен като Сашо Чешкия, отново е в
Коментари Харесай

Монитор: Закопчаха отново Сашо Чешкия за изнасилване. Качил момиче в колата да я закара до София и там...

Карловецът Пеньо Мангъров, по-известен като Сашо Чешкия, още веднъж е в полезрението на полицията и прокуратурата, откакто за следващ път изнасилил младо момиче. Това настояват от окръжната прокуратура в Пловдив , откъдето повдигнаха обвинявания на Мангъров за похищение и обезчестяване, написа " Монитор ".

``
реклама

Той бил закопчан на 10 януари в града на тепетата, откакто пловдивчанка се оплакала, че Пеньо я е качил в колата си, закарал я е до София, където я е изнасилил. След това я върнал назад в Пловдив. По повдигнатите му обвинявания от окръжната прокуратура в Пловдив го грози затвор от 10 до 20 години или пожизнен. Причината е, че това не е първо обезчестяване, за което Сашо Чешкия е упрекнат. Последно бе задържан предишния септември и още веднъж бе упрекнат в обезчестяване на млада жена.

Рано сутринта на 5 септември м.г. в къщата си в столицата той изнасилил дамата, като преди този момент й дал избор, сочейки й че има две благоприятни условия. „ Или да те пребия, да те изнасиля и да те изхвърля като куче, или да не се съпротивляваш и да стане по лесния метод ”. Момичето очевидно не се съгласило на лесния метод и Пеньо Мангъров бил задържан в София. Няколко месеца по-късно случката се повтаря, само че с пловдивчанка. Според осведомени с следствието момичето непринудено се е качило в първокласната кола на Мангъров и той я е закарал в столицата.

Името на Сашо Чешкия нашумя при започване на века. Той бил търсен от прокуратурата в Чехия за две поръчкови убийства. Едното е от декември 1998г. на богатия строителен бизнесмен Ладислав Цимерман. Второто нападение е от април 1999г. на осветителя в Народния спектакъл в Прага Иржи Витек. От прокуратурата в Чехия издирвали над 2 години Мангъров и го разкрили в нашенски затвор. Сашо Чешкия излежавал присъда за обезчестяване на студентка. В Прага Мангъров получил 30 години затвор при задочно съдене, която присъда била анулирана. През септември 2009г. Мангъров получи 20 години затвор за убийството на Цимерман от окръжния съд в Пловдив, който го оправда за второто ликвидиране на Иржи Витек.

Мярката за неотклонение на Пеньо Мангъров е планувана за 15 часа в окръжния съд в Пловдив. От окръжната прокуратура ще желаят той да остане за непрекъснато зад решетките.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР