Карлос Сайнц ще стартира от първа позиция в неделното състезание

...
Карлос Сайнц ще стартира от първа позиция в неделното състезание
Коментари Харесай

Сайнц с полпозишън за Гран При на Белгия

Карлос Сайнц ще започва от първа позиция в неделното съревнование за Голямата премия на Белгия във Формула 1. Пилотът на Ферари не бе най-бърз в днешната подготовка, която се забави поради неприятни метеорологични условия, само че водачът на Макс Верстапен, който даде най-хубаво време, е осъден и ще започва от 15-а позиция на следващия ден следобяд .
Карлос Сайнц.
Втори на следващия ден ще започва съотборникът на международния първенец в Ред Бул и водач в генералното нареждане Серхио Перес, който бе най-бърз в последната подготовка. Фернандо Алонсо с Алпин ще стартира трети, а четвърти – седемкратният отличник на планетата Люис Хамилтън с Мерцедес, който бе едвам 12-и в последния подготвителен сеанс.

Топ 10 за за надпреварата в неделя допълват още съотборникът на Хамилтън в „ сребърните стрели “ Джордж Ръсел, Алекс Албон (Уилямс), Даниел Рикардо (Макларън), Пиер Гасли (АлфаТаури), Ланс Строл (Астън Мартин) и Себастиан Фетел (Астън Мартин). Шарл Льоклер с Ферари, най-близкият преследвач на Верстапен, ще стартира от 16-о място.

Монегаскът изостава с 80 точки от международния първенец в борбата за купата – Перес е на 85 от съотборника си в Ред Бул. Гран При на Белгия на пистата в Спа започва на следващия ден, 28 август, от 16:00 часа българско време. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР