Карлос Насар спечели титлата в категория до 81 килограма на

...
Карлос Насар спечели титлата в категория до 81 килограма на
Коментари Харесай

България отново е на върха на щангите: 17-годишният Карлос Насар грабна световна титла

Карлос Насар завоюва купата в категория до 81 кг на Световното състезание по повдигане на тежести за мъже , което се организира в Ташкент, Узбекистан.

17-годишният българин завоюва златото с дуел от 374 кг, на 7 кг пред иранеца Мир Джавади Алиабади (163 и 204 кг) и на 11 пред бронзовия медалист Мартин Робу (168 и 195 кг).

Европейският вицешампион от Москва през предходната пролет стартира финален опитите си в изхвърлянето с триумф на 163 кг, а след това с лекост усъвършенства международния връх за юноши със 166 кг, като малко не му доближи да усъвършенства с 1 кг и международния връх за младежи със 169 кг. Това му отреди сребро в придвижването, на 2 кг от водача Марин Робу.

В изтласкването българинът беше решителен. 200 кг за орден и почит на противниците, по-късно 205 кг за златото и международен младежки връх в дуела и най-после 208 кг за международни върхове за юноши, младежи и мъже в движениет о. Златният орден в дуела беше обезпечен с общо 374 кг.

Насар донесе на България първа международна купа при мъжете от 2007 година насам . Тогава Иван Стоицов завоюва в кат. 77 кг на шампионата в Тайланд.

Карлос Насар е от школата на Червен бряг с треньор Илиян Илиев. Роден е на 2 май 2004 година. Още в дебюта си на огромно съревнование стана европейски първенец за юноши на 14-годишна възраст в Милано през 2018 година.

Това е втори орден за България в дуелите и общо пети в обособените придвижвания за България на Световното състезание в столицата на Узбекистан.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР