Карлос Насар попадна сред номинираните за Щангист на годината в

...
Карлос Насар попадна сред номинираните за Щангист на годината в
Коментари Харесай

Карлос Насар е номиниран за Щангист №1 в Европа

Карлос Насар попадна измежду номинираните за " Щангист на годината в Европа за 2021 година ". Европейската централа провежда вота, а за българския представител може да се гласоподава.

Едва на 17-годишна възраст българският тежкоатлет изуми експертите като стана международен първенец за мъже на шампионата в Ташкент през декември, където сложи връх на планетата за мъже, младежи и юноши в изтласкването.

Наред с това предходната година Насар е и европейски вицешампион за мъже в кат. 81 кг. Роден е в Париж на 12 май 2004 година, майка му е българка, а татко му - ливанец. Израства в Червен бряг, там прави и първи стъпки в щангите с треньора Илиян Илиев, който е негов персонален ментор и до през днешния ден.

13-годишен е извикан в националния тим и в първото си огромно състезание остава на крачка от медалите с четвърто място на европейско до 15-годишни в Косово 2017. Следващият сезон към този момент е на върха - европейски първенец при 15-годишните от шампионата в Милано. Година по-късно е със злато и от международното за кадети до 17 година в Лас Вегас и от европейското до 15 година в Ейлат. През 2020 година завоюва международната купа за младежи от онлайн шампионата в Перу. Миналата пролет стана европейски вицешампион в дебюта си при мъжете, като в кат. 81 кг приключи единствено на един кг след италианеца Антонио Пицолато.

Шест месеца по-късно обаче българинът бе решителен и едвам 17-годишен сграбчи международната купа при мъжете на шампионата в Ташкент с дуел 374 кг, плюс злато в изтласкването със международни върхове за юноши, младежи и мъже с 208 кг.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР