Карлос Контрера, ВМРО, в Беновска пита“ в пита-Радио К2, във

...
Карлос Контрера, ВМРО, в Беновска пита“ в пита-Радио К2, във
Коментари Харесай

Карлос Контрера: „Промяната“ прокарва български закон „Магнитски“, за да преследва неудобните на Вашингтон

Карлос Контрера, Вътрешна македонска революционна организация, в „ Беновска пита “ в пита-Радио К2, във и по Радио К2 на 93.9MHz на 28-ми май 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Протестът на Вътрешна македонска революционна организация против повишаването на живота и обедняването на българите.

„ Защо сте се спретнал с нашия подарък Harvard low? “, попита водещата Беновска. Контрера отговори: „ Аз мисля, че обстановката е доста настояща за подобен дрескод, тъй като министър председателят от известно време е единствено и само в границите на пародийното! “.

Карлос Контрера продължи, че през днешния ден, 28 май, Вътрешна македонска революционна организация провеждат митинг пред КЕВР против повишаването на топлоенергията и електрическата енергия. А към това би трябвало да прибавим и идното нарастване на ВиК услугите, което ще доближи несъмнено 50%. Вътрешна македонска революционна организация стартира цивилен митинги, тъй като от есента на предходната година приходите на хората понижават, покупателната дарба понижава. В същото време страната не прави нищо и всички обедняваме. Водещата означи, че митингите не водят до на никое място. Събеседникът ѝ отговори: „ Не бих споделил! В момента към момента липсва повсеместност. Което е много необичайно. Спомняте си преди време за 10-15 стотинки нарастване на цените на горивата имаше всеобщи митинги. А сега горивата са поскъпнали с над 50% за половин година. Природния газ нарастна 3-4 пъти, електрическата енергия за икономически консуматори нарастна 3-4 пъти. Инфлацията пораства и прогнозите за 20% годишна инфлация наподобяват сигурни. А това е ужасно, тъй като приходите не се усилват със същите темпове. И какво значи това – българските жители обедняват под ръководството на Киро и Асен! И на цялата тази четворна коалиция, която ни убеждаваше, че като дойдат умните, красивите, можещите, образованите – всичко ще е цветя и рози! Но се случва тъкмо противоположното! И колкото и нескромно да звучи, до момента в който Вътрешна македонска революционна организация беше в ръководството такива обществени проблеми нямаше! “.

Ще се върне ли още веднъж Вътрешна македонска революционна организация в политиката?

„ Вътрешна македонска революционна организация ще се върне ли още веднъж в политиката? “, попита Беновска. Контрера отговори, че това ненапълно е въпрос на работа, на послания и нова стратегия. Защото явно в изключителната обстановка партията би трябвало да си преформулира целите. Но тематиката не би трябвало да бъде по какъв начин да се снишим пред Вашингтон и пуснем Северна Македония в Европейски Съюз, което би било национално изменничество. Приоритет би трябвало да бъдат антикризисните ограничения и спасяването на българското население! „ Защото при този ценови потрес и обедняване аз се притеснявам, че ще посрещнем една извънредно тежка зима! С един хора, които освен не могат да си платят сметките, ами мъчно ще се оправят и с изхранването си! Държавата не е единствено на „ жълтите павета “, не е първокласните лимузини, с които се вози министърът на екологията! По страната е ужасно! Всички капиталови планове на процедура стопираха! “, безапелационен бе Контрера.

Натискът против България да вдигне ветото върху Северна Македония. Ще влезе ли Политическа партия в „ Обнови Европа “?

„ Снощи имаше съдружен съвет, на който изтече информация измежду нощ, че са обсъждани преди всичко въпроса за ветото за влизането на РСМ в Европейски Съюз! За кой път и за какво? “, попита Беновска. Контрера отговори, че това евентуално е резултат от незабавната аудиенция на Кирил Петков във Вашингтон, където явно са му дали указания по всевъзможен метод да се пробва да форсира този развой. Но ние не виждаме нищо ново, което да постанова каквато и да е смяна и въобще отварянето на въпроса за присъединение на Скопие към Европейски Съюз. РСМ потвърдено не извършва всички условия в рамковата позиция, призната от Министерски съвет и верифицирана от Народно събрание. Контрера бе безапелационен: „ Няма нищо ново! Тоест външни сили се пробват да подменят дневния ред посредством своето прокси „ Продължаваме промяната “ и Демократична България и да ни вкарат в тематика, която не е на дневен ред! Нито Скопие е станало по-отстъпчиво, нито е изпълнило което и да е от условията! Езикът на омразата продължава! явно се бърза, тъй като държавното управление се клати, а това е ангажимент, който е бил стихотворец към някои външни фактори! “.

„ Ще припомня и още нещо. Има съвещание на Европейския съвет на 30-ти и 31-ви, на който е поканен и Кирил Петков. Но преди този момент той ще се срещне с групата на АЛДЕ „ Обнови Европа “. Говори се, че е направено предложение на „ Продължаваме промяната “ да се причисли към това европейско демократично семейство! Дали обаче Движение за права и свободи ще даде своето единодушие, тъй като те са членове? Затова Кирил Петков бърза по въпроса за Северна Македония, може би това е разменната монета? “, попита Беновска. Контрера отговори, че това може да бъде единствено един от детайлите. Факт е, че и преди Кирил Петков Европейска комисия са ни „ натискали “ да дадем зелена светлина на Скопие предплатено. Тоест те да не изпълнят нищо от уговорките си, само че да стартират договаряния.

Карлос Контрера изясни, че сега се приказва Европейска комисия да бъде поръчител за бъдещо осъществяване на уговорките на Северна Македония. Това обаче припомня на контракта преди Балканската война, когато съветският цар е посочен като поръчител за решение на въпроса след края на войната. Следва обаче Междусъюзническата война. Защото не са били конкретизирани връзките с интернационален контракт, преди да се пристъпи към деяние. В момента няма никаква гаранция, че идващ състав на Екологичен потенциал и Европейска комисия ще извършват поети през днешния ден задължения. „ Особено, когато си имаме работа със скопските македонисти, чиято дума не коства и една стотинка! Така че би трябвало да бъдем доста деликатни! А във връзка с АЛДЕ, сигурно това е една от алените линии, сложени пред Кирил Петков и неговата партия, тъй като доста добре знаете какво е отношението на европейските либерали! Според мен Движение за права и свободи няма да пречи на Кирил Петков! Това са едни прогресивни ляво-либерални обединения, които нямат доста разлики! “, добави Контрера.

„ Аз не знам дали Движение за права и свободи няма да пречи, тъй като взех едно изявление от Мустафа Карадайъ на 25-ти май, тъкмо когато излезе в общественото пространство, че Политическа партия ще върви в „ Обнови Европа “, дано да го чуем, иронично се отнесе към въпроса! “, продължи Беновска и пусна изявлението ѝ с Карадайъ след конференцията „ Либерали за бъдещето на Европа “ от 25-ти май 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Илиана Беновска: Г-н Карадайъ, ръководител сте на партията „ балансьор “ 30 години в България, в този момент сте ръководител в епохата на „ Промяната “, по какъв начин се чувствате?

Мустафа Карадайъ: Много удобно, когато приказваме с хора, наясно със своята ценностна ориентировка в политическото поле! Хора, които са крепко стъпили, имат здрави ценностни основи, имат ясни цели в политиката. С тях доста удобно се усещам!

Илиана Беновска: Кирил Петков подобен ли е?

Мустафа Карадайъ: Като приказваме за смяна, защото сме домакини на мероприятие, обвързвано с смяна в Европейски Съюз и въобще за Европа, за бъдещето на Европа, с нас е ръководителят на групата на „ Обнови Европа “ в Екологичен потенциал. Надяваме се и всички хора, които имат за полезности свободата, демокрацията, правата и свободите, върховенството на закона, да са част от тази сила за смяна.

Илиана Беновска: Хайде да се конкретизираме! Нека да Ви прекъсна, позволете ми!

Мустафа Карадайъ: Тук най-важното е да имаме здрава ценностна основа, върху която да стъпим!

Илиана Беновска: Говори се, че „ Продължаваме промяната “, отпред с Кирил Петков, по тази причина и попитах почитате ли ценностната му система, ще ви станат сътрудник в „ Обнови Европа “, където Движение за права и свободи е член на европейско равнище! Така ли е?

Мустафа Карадайъ: На това се дава отговор в нашето село с „ иншаллах “!

Илиана Беновска: Translate, please! На “харвардски “ език! Какво значи „ иншаллах “?

Мустафа Карадайъ: „ С волята на всевишния “! Да, би било отлично да стане! Ние подобен интервал сме имали в България. И мисля, че с този интервал единствено можем да се похвалим. Когато либералите бяха част от ръководството на страната, България постави положителното начало на икономическото си развиване. Говоря за държавното управление на цар Симеон II като министър председател, когато две демократични партии управляваха и бяха в коалиция. Тогава се получиха измененията в трендовете на икономическите индикатори и се постави основата на идващото държавно управление, в което участваха две демократични партии с мандат на Движение за права и свободи!

Илиана Беновска: Мина доста време от този момент!

Мустафа Карадайъ: И това държавно управление, несъмнено, като се погледнат в относителен проект икономическите индикатори за последните 32 години, е най-успешното държавно управление с мандат на Движение за права и свободи!

Илиана Беновска: Така, единствено че …

Мустафа Карадайъ: И от тази позиция, в случай че погледнем, отговорът на Вашият въпрос е – би било отлично либералите да управляваме България!

Илиана Беновска: Световната обстановка беше друга по времето на цар Симеон, икономическата! Икономическата обстановка беше напълно друга!

Мустафа Карадайъ: И България беше в съсипия! В тази друга икономическа обстановка аз мисля, че това, което се случи по време на държавното управление на Симеон II, и преди, и по-късно, доста са значими политическите решения в ръководството на страната!

Илиана Беновска: Виждам, че сте доста, с вашето хубаво възприятие за комизъм, доста хубаво сте надъхан довечера, само че дано да Ви попитам съществено!

Мустафа Карадайъ: Да, съществено давам отговор!

Илиана Беновска: Подсказвате ли с това изказване, че нямате нищо срещу „ Продължаваме промяната “ да влязат в „ Обнови Европа “, да станете политически сътрудници на европейско равнище и надлежно да станете и съдружни сътрудници в ръководството на България?

Мустафа Карадайъ: Нямаме нищо срещу да има повече либерали в България! Естественото им място ще бъде и в АЛДЕ, и в парламентарната група на Екологичен потенциал!

Илиана Беновска: Това съществено ли го говорите?

Мустафа Карадайъ: Съвсем съществено го приказвам! Защото, с цел да станем членове на АЛДЕ, първо би трябвало да имаме избрани полезности! Има правила и процедури, по които се става член на АЛДЕ!

Илиана Беновска: Вие извървяхте доста дълготраен, имам поради Движение за права и свободи!

Мустафа Карадайъ: Това, колкото и да го приказвам усмихнато, само че доста съществено го приказвам! Би било отлично да има повече либерали!

Илиана Беновска: Тоест Вие каните Кирил Петков да пристигна в демократичната партия ли? Поканете го!

Мустафа Карадайъ: Да, да придобият демократичните полезности драговолно! Да ги прегърнат! Защото за мисля, че ние за всичките 32 години показахме, че това са едни положителни полезности! И на тази основа, в случай че погледнем относително икономическите индикатори за 32 години в България, с тези полезности може да се зададе едно положително икономическо развиване на страната! България сега се намира в доста съществени рецесии! И постковид рецесиите, и рецесиите от войната!

Илиана Беновска: Този разбор ще го създадем в едно по-дълго предаване, това е малко изявление! Можем ли да сложим заглавие – Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ предложения ръководителя на „ Продължаваме промяната “ Кирил Петков да бъде добре пристигнал в АЛДЕ и в демократичното семейство?

Мустафа Карадайъ: И всички български жители да прегърнат демократичните полезности и демократичните хрумвания!

Илиана Беновска: Първата част потвърждавате ли на заглавието?

Мустафа Карадайъ: Да, несъмнено! И Кирил Петков, и Асен Василев, и като тях всички български жители! Колкото се може повече български жители да прегърнем демократичните хрумвания! Да стъпим на демократичните полезности като основа, с цел да имаме ясните си цели пред нас! И да развиваме България! Да!

Илиана Беновска: Благодаря Ви за това малко изявление! Ще Ви очаквам за дълго в студиото?!

Мустафа Карадайъ: Живи и здрави!

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска продължи: „ Ето, Карадайъ много иронично се отнесе към предлагането, което евентуално е отправено към Политическа партия да влезе в „ Обнови Европа! “. Контрера отговори: „ Според мен и на Демократична България им е там мястото, те са едни войнстващи либерали! Така че не виждам никакъв проблем те са се съберат с Движение за права и свободи, Кирил Петков и Асен Василев под знамената на демократичния алианс! “.

Контрера изясни, че в България хората, които са демократично настроени, прогресивни, обичат да приказват за права на индивида, народна власт. Всъщност те желаят да вкарат скопския режим, който сега погазва правата на българите в Македония. Така че има един дисонанс сред това, което приказват и това кои режими поддържат. „ Защото протежираният от Белград режим в Скопие е антихуманен! Той тормози хора! Той води война със прилежащи страни – нас ни назовават татари, фашисти и всевъзможни други! Това ли е демократичното! “, безапелационен бе той.

„ Добре, само че не е ли по-добре да намерите обединяване, в сравнение с опълчване? Движение за права и свободи е обичайната българска партия, знаем вашите връзки, само че нали споделят, че политиката е игра на компромисите! “, продължи Беновска. Събеседникът ѝ отговори, че няма никакъв вид за какъвто и да е компромис сред Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи. Според Вътрешна македонска революционна организация Движение за права и свободи е противоконституционна партия. „ Но всякакви проруски партии, които сега се развиват, доколкото разбирам биха взели участие в една композиция в Народно събрание с Движение за права и свободи. Така че следва да забележим по какъв начин ще се развият тези връзки. Не очевидно несъмнено, а като едно аморфно подкрепящо болшинство! “, добави той.

Проектът на Асен Василев за български закон „ Магнитски “.

„ Засега разновидността, който изтече, е да бъде отнемано без съд и присъда имущество, да има авансово осъществяване на решенията на този съвет! И забележете, да речем, че вашият водач Каракачанов бъде упрекнат по донос в застрашаване на националните ползи, каквото и да значи това, вашата партия ще спре да получава дотации! “, попита Беновска. Контрера отговори: „ Конвент! Френската гражданска война! Първо ще ги разстрелваме, след това ще питаме! “. Той продължи, че изтеклата информация в действителност е за да се тества публичното мнение. Според него въпросният план е изискан в най-хубавите практики на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР), с което единствено се потвърждава, че днешните либерали по тоталитаризъм надминават сталинистите и болшевиките. „ Това е извънредно наказателен метод, което отхвърля презумпцията за невиновност, която е в основата на тази демократична народна власт, в която живеем и за която те толкоз се борят! Създава се един Конвент от някакви хора, които ще вземат решение – този ще живее, този ще почине! Защо споделям живее!? Защото това, което се предлага, в действителност е гражданска гибел. И то е учредено на световния закон „ Магнитски “. Което аз, като правист, желая да разясня по следния метод. Кога българското общество, по кое време Европейски Съюз и европейските страни се разбрахме американски закон да важи на нашата територия? Никога! Самата Европейска комисия сподели, е този закон не създава правни последствия на територията на страните членки! “, безапелационен бе Контрера. Водещата добави, че Лаура Кьовеши при визитата си в България също е споделила, че подобен закон в Европа не може да бъде годен.

Карлос Контрера съобщи, че може да има интернационалните конвенции, само че в никакъв случай не сме се разбирали да има интернационално държавно управление и то да е американско. Той продължи: „ Американските протежета тук бързат, в качеството си на някакви компрадори да ни набутат правна рамка, която ще обслужва разправата с неуместните! И аз незабавно ще Ви кажа кои са неуместните. Тези, които не извършват нарежданията от Вашингтон и би трябвало да бъдат преследвани! Те и сега са преследвани! “.

„ Нека да Ви припомня един лист от 19 души, който беше формиран, когато Кирил Петков връчи на основния прокурор сведения от Google, за неблагонадеждността на такива хора, за които приказваме и по какъв начин би трябвало да се действа с тях! “, продължи Беновска и пусна в ефир листата, възложен от Петков.

След което продължи: „ Ето това беше описът на Кирил Петков и Лена Бориславова, който евентуално ще бъде допълнен от Асен Василев! “. Контрера отговори, че това евентуално дава отговор на световното американско виждане какво би трябвало да се случи на Балканите. Американската концепция е всичко досегашно да бъде заличено и да дойдат нови хора с новите хрумвания. Той попита за какво да вземем за пример издателят на „ Капитал “ не е в този лист, откакто и за него има доста изявления в Google. Според Контрера е извънредно притеснително, че страната рабойи по описи. Нарочва се едно лице и той би трябвало да претърпи гражданска гибел, без значение дали е отговорен или не. Той съобщи: „ Ако някой е направил закононарушение – дано бъде разследван и съден! Ако ние се откажем от тази демократична структура за правосъдно следствие и преминем към Съветите и Конвентите, които ще ни бранят от неприятните, това значи, че напълно скоро тук ще се възцари тирания! Използват се думи като „ вярно “! Кой взема решение кое е вярно? “.

Табелите в метрото на Борис Бонев.

Контрера съобщи: „ В момента ние сме рекетирани от дружинката на „ Промяната “ с министър председател Кирил Петков, вицепремиер Асен Василев и нищоправещия транспортен министър Събев! Общината е рекетирана от тях, изнудвана и мачкана! “. Беновска продължи: „ Искам да прибавя и присъдружния либерал Борис Бонев! Вие говорихте тази седмица какви табели е изработил Борис Бонев и за какво по този начин иронично се отнасяте към тях! “. Карлос Контрера изясни: „ Това са табели за 50 000 лв., доста съвременни, направени от извънредно изобретателни хора, които имат искания да ръководят града! И тъй като това са извънредно сполучливи планове на знаещи и можещи хора, вуйна Пена от метрото е разпечатала за 50 стотинки и е лепнала едни стрелкички от пъстър принтер на А3, тъй като „ великите “ табели на „ великите “ хора от „ Промяната “, можещите и знаещите, приказвам за Бонев и колектива му от „ Спаси София “, са объркващи за превоза и за жителите! Което значи, че сходно на тези, които пристигнаха на вълната на митингите и ръководят в този момент страната, техните креатури се пробват по този метод да ръководят София! Аз настоявам, че 50 000 за тези калпави табели са безспорен фарс! “. Така приключи диалогът сред Карлос Контрера и Илиана Беновска в „ Беновска пита “ във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 28-ми май 2022 година
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР