Карлос Контрера, председател на ВМРО в СОС, в Беновска пита“

...
Карлос Контрера, председател на ВМРО в СОС, в Беновска пита“
Коментари Харесай

Карлос Контрера: Шуробажданашката „промяна“ ще задължи България да ѝ плати цената

Карлос Контрера, ръководител на Вътрешна македонска революционна организация в СОС, в „ Беновска пита “ във и в пита-Радио К2 и по Радио К2 на 93.9MHz на 26-ти март 2022 година, съобщи позиции по следните тематики:

Ще развее ли Вътрешна македонска революционна организация още веднъж знамето в политиката? С какви тези ще го създадат?

„ Ще развее ли Вътрешна македонска революционна организация още веднъж знамето в политиката, това е значимата тематика, липсвате ни? “, попита водещата Илиана Беновска. Контрера отговори: „ Вътрешна македонска революционна организация продължава да взе участие в политическия живот, само че гласоподавателят реши в тези смутни времена да го ръководят други хора. Вътрешна македонска революционна организация не сме се отказали от своите хрумвания, концепции и оферти и както виждам по какъв начин вървят нещата скоро ще стартираме още веднъж диалога за националната страна. Защото това, което имаме като даденост, не се харесва даже на тези, които гласоподаваха за този политически „ франкенщайн “, който се упражнява сега в министерствата и в Народното събрание! “.

„ Избирателят взема решение, само че вие би трябвало да тонизирате гласоподавателя, с какви тези? “, попита Беновска. Карлос Контрера отговори, че никога не упреква хората, че са поискали някаква смяна. Промяната обаче априори би трябвало да води към нещо по-добро, а в нашия случай се оказва, че това не е по този начин. Контрера продължи: „ Спомням си едно мое присъединяване при Вас на 23-ти октомври предходната година, когато споделих част от догатките си какво чакам след изборите. За огромно страдание се оказах прав. Ситуацията сега обаче изисква единение, обстановката изисква водачество, обстановката изисква да се начертаят няколко целта за опазване на дъражавността, за опазване на обществото. Защото сега има огромен конфронтация, разделяне сред обособените обществени групи! По този метод си унищожаваме страната. Липсва ни водачество! Тези хора, които ръководят сега, те не са водачи. Доверието към тях ерозира всеки ден и се чудя какъв е този гений да успяваш да обединиш даже хора, които не се харесват, против себе си! И то единствено за седмици! “.

„ За 100 дни, от този момент са на власт публично! “, означи Беновска. Събеседникът ѝ отвърна, че не са от 100 дни на власт, тъй като част от тях са шествали по министерствата от 12-ти май предходната година. Той продължи: „ Това за 100-те дни е мит! И Кирил Петков, и Асен Василев, и цялата шуро-баджанашка група към тях са във властта от пролетта на предходната година. Тоест те не могат да настояват, че не знаят, че не са били наясно защо става дума и не са имали време да си изградят идея за това, за което претендираха – идваме и решаваме всички въпроси! Е да, но не става по този начин! Защото, когато нямаш лична политическа философия, когато нямаш витални политическт хрумвания, когато няма цели, с изключение на да вземеш това или това от страната, тогава неуспехът е обезпечен и бърз! Виждаме, че вървим натам! Лошото е, че българският народ ще би трябвало да изстрада, в това число и тези, които не са повярвали в по този начин наречената „ Промяна “! “.

Подаръкът.

„ След тази въодушевена тирада се блазня да Ви връча нашия нов подарък – тениска Harvard low, на която написа just kidding! “, обърна се към госта си Беновска и му връчи подаръка. Той отговори: „ Съжалявам, че не съм в студиото да си я взема, само че Ви давам обещание, че на 7-ми април, когато е първата присъствена сесия на СОС, ще се въплолзвам от Вашия подарък, тъй като „ харвардският “ метод не е единствено в страната, само че и в София, една част от общинските съветници! “.

Необходимостта от национална теория. На какви съществени стълбове би трябвало да почива тя?

„ Преди да стигнем до СОС желая да надградя с една тематика, която е една от вашите обичани – дали не се нуждае България от национална теория. Само ще припомня нещо, което пропуснах във видеото, което в този момент ще забележим, че първата национална теория на Турция е основана от български насочения съвременен политик на Турция Кемал Ататюрк и тя се състои тъкмо от едно изречение – мир в Турция, мир по света. Нека да забележим моя апел за национална теория и да чуем Вашия коментар! “, продължи Беновска и пусна коментара си от 12 март 2022 година:

//////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////

Беновска: Г-да Кирил Петков, Румен Радев, Стефан Янев – ще създадете ли Национална теория на България?
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР