Карлос Алкарас заяви, че успехите на корта няма да го

...
Карлос Алкарас заяви, че успехите на корта няма да го
Коментари Харесай

Алкарас: Аз съм момче от провинцията, славата няма да ме промени


Карлос Алкарас съобщи, че триумфите на корта няма да го трансформират като персона и постоянно ще остане индивидът, който е сега. Испанецът завоюва купата в Барселона, което бе негов втори ATP 500 трофей от началото на сезона, и за пръв път в кариерата си проби в Топ 10 на международната класация. Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро разкри по какъв начин е прекарал времето сред двата си мача в неделя и показа, че е бил доста по-притеснен по време на полуфинала.

„Според мен финалът беше най-силният ми мач от началото на шампионата, тъй че съм доста благополучен. След полуфинала имах по-малко време за отмора спрямо Пабло, само че го одобрих като преимущество, защото в действителност нямах самообладание да се върна на корта. Знаех, че би трябвало да съм доста нападателен, в случай че желая да имам късмет да спечеля“ – сподели втората ракета на Испания на конференцията след мача.

„На полуфинала се притеснявах повече, в сравнение с финала. Де Минор игра ужасно и бе доста покрай това да ме победи. В началото на мача можех да се показва по-добре, само че в последна сметка дребните елементи взеха решение изхода от конфликта. Веднага след дуела организирах дълъг диалог с Хуан Карлос Фереро и анализирахме къде съм сбъркал и какво мога да поправя в играта си за финала. За благополучие съумях да модернизирам всичко, което не бях направил добре в мача против Де Минор, и това даде резултат“.

На въпроса по какъв начин е прекарал времето сред двата мача, Алкарас отговори: „След полуфинала прекарах 15 минути на велотренажора, след което изпих обичайния протеинов шейк, който пия след всеки мач. След това се преоблякох, хапнах и дремнах за половин час, с цел да мога да съм оптимално отпочинал за финала. Имах доста явен тактически проект за мача с Пабло и, за благополучие, го реализирах по допустимо най-хубавия начин“.

Алкарас разяснява и какъв съгласно него е лимитът на опциите му. „Границите са такива, каквито самият ти си налагаш, а аз към момента не имам намерение да го върша. Засега желая просто да продължа да играя по метода, по който го върша сега. Ако това се случи, ще имам още благоприятни условия да надвивам най-хубавите и да се изкачвам в йерархията на мъжкия тенис. Това е единствената ми цел сега – да се модернизирам и да се любувам на играта“.

Попитан дали счита, че славата ще го промени, роденият в Ел Палмар тенисист съобщи: „Винаги съм бил нормално момче от провинцията. Ще продължа да бъда същият човек, какъвто постоянно съм бил. Няма да се трансформира единствено тъй като съм станал по-добър тенисист и хората по света ме разпознават по-често. На шампионатите имам възприятието, че мога да реализира всичко, само че когато се пробера вкъщи, съм си все същият Карлос“.

Тийнейджърът разяснява и обстоятелството, че стана първият 18-годишен състезател след Рафаел Надал, влезнал в челната десетка на ранглистата. Любопитното е, че Матадора също реализира това откакто завоюва купата в Барселона.

„Невероятно е, че ще дебютирам в Топ 10 на същата възраст и след същия шампионат, както Надал. Страхотно е, че на 18 години съм измежду десетимата най-хубави в света, тъкмо както моят кумир Рафа. Това е нещо в действителност специално“ – приключи Алкарас.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР