Карлос Алкарас заяви, че е пристигнал в Хамбург с амбицията

...
Карлос Алкарас заяви, че е пристигнал в Хамбург с амбицията
Коментари Харесай

Алкарас: Дойдох в Хамбург, за да спечеля титлата


Карлос Алкарас съобщи, че е дошъл в Хамбург с упоритостта да завоюва петата си купа от началото на сезона. Испанецът е лидер на схемата в конкуренцията в „Северната Венеция“, като при възможен трофей ще се изкачи до рекордното за него четвърто място в ранглистата. На конференцията преди първия си мач Алкарас разяснява какво е научил през последните месеци, както и какви са задачите му за оставащата част от сезона.

„Мисля, че сега съм в добра форма. Чувствам се добре поради обстоятелството, че още веднъж ще играя на клей, само че ще е малко мъчно да направя прехода сред настилките след мачовете на трева. През последните няколко дни обаче упражнявах старателно първо в академията, а по-късно и тук, тъй че съм убеден, че ще стартира шампионата по най-хубавия метод. Дойдох тук с упоритостта да печеля титлата“ – съобщи втората ракета на Испания.

„През последните месеци натрупах сериозен опит по отношение на тов по какъв начин би трябвало да играя против най-хубавите играчи и на най-големите кортове в света. Научих се по какъв начин да се оправям с напрежението във значимите мачове и в този момент се усещам доста по-зрял в това отношение. Бих споделил, че това е главната причина да доближи равнището, на което съм в момента“ – добави Алкарас.

Възпитаникът на Хуан Карлос Фереро бе запитан дали счита, че би могъл да приключи сезона в Топ 3 на международната класация.

„Би било отлично, само че в този момент не мисля за това. В момента главната ми цел е да се класирам за Финалите в Торино. За мен позицията в ранглистата не е най-важното тъкмо в този момент, само че в случай че не преставам да спечелвам мачове и шампионати, естественото разследване от това ще бъде да доближи по-предни позиции“.

Алкарас разкри и по какъв начин е взел решението да запише дебютно присъединяване на шампионата в Хамбург.

„Говорих с Пабло Кареньо Буста, който завоюва купата предходната година. Разбира се, разговарях и с Хуан Карлос, който също е играл доста пъти в Хамбург и е реализирал триумфи тук. Реших да дойда, тъй като това е доста шампионат, в който ще вземат участие доста положителни играчи и иска ми се наложи да покажа доста положително равнище още в първия мач. Освен това Пабло и Хуан Карлос ми споделиха, че градът е доста хубав и организацията на шампионата е отлична, което дефинитивно ме убеди“.

Испанецът разяснява и упованията си за своя дуел от първи кръг, в който ще се изправи против участващия с уайлд кард представител на домакините Никола Кун (№259).

„Познавам Никола доста добре, защото постоянно тренира в академията на Хуан Карлос. Освен това игра доста мачове против брат ми, когато бях по-млади. Кун е доста добър състезател, тъй че не трябва да го недооценявам и би трябвало да дам всичко от себе си, в случай че желая да го победя“.

Двубоят сред Карлос Алкарас и Никола Кун е трети в утрешната стратегия на централния корт и ще стартира не преди 15:00 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР