Карлос Алкарас загуби първи сет при защитата на трофея си

...
Карлос Алкарас загуби първи сет при защитата на трофея си
Коментари Харесай

В тенис зрелище: Алкарас даде сет на шампиона от Вашингтон, но не допусна изненада на US Open

Карлос Алкарас загуби първи сет при отбраната на трофея си от US Open и въпреки да срещна известни компликации в мача си от третия кръг, се класира за втората седмица в Ню Йорк. Испанецът в хода на днешния ден трябваше да се изправи против първия подложен тенисист на пътя си в шампионата, който се явяваше номер 26 в схемата Даниел Еванс, като първенецът от Вашингтон впечатли с играта си и даде нужната борба на любимеца, само че силите му не стигнаха за освен това от сет и носителят на трофея от Уимбълдън се поздрави с десетата си поредна победа на кортовете във Flushing Meadows, която пристигна след 3 часа и.... минути на " Артър Аш Стейдиъм " - 6:2 6:3 4:6....

По този метод топ поставеният в схемата резервира билета си за осминафиналната фаза на конкуренцията, освен това без изгубен сет към момента в хода на акцията си, и в опит да продължи сполучливо отбраната на трофея си на Откритото състезание на Съединени американски щати ще срещне една от огромните изненади в конкуренцията, а точно международния номер 61 Матео Арналди.

Карлитос показва съществено самочувствие още на старта на дуела, като чудесно разчиташе сервиса на британеца и съумяваше рано да взема топката със своя ретур, при което си осигуряваше самодейността в разиграванията и на процедура имаше цялостна независимост на деяние по какъв начин да конструира офанзивите си. Придобил лидерската позиция на корта, международния номер едно ни правеше очевидци на голям брой печеливши удари в играта си и скоропостижно се откъсна напред в резултата с задатък от два пробива. 

С достигането на заключителните моменти в сета Еванс най-сетне заигра привидно освободен от напрежението и отстоя подаването си, с цел да понижи своето закъснение до 2:5, като броени минути по-късно загатна за качествата си при размените от главната линия и разполагаше с три брейкбола да редуцира отчасти пасива си, но Алкарас остана невъзмутим в основните обстановки и направи първата крачка по пътя към успеха, реализирайки цели 14 уинъра.

Втората част настъпи със съществени съмнения за испанеца, който инкасира серия от грешки и се видя заставен да тръгне напред към мрежата, където се представяше повече от добре до момента, само че там бе посрещнат от топсин бекхенда по правата на 26-ия подложен и съобщи подаването си в актива на британеца. Останал в догонващата позиция на корта, защитаващият първенец незабавно подвигна експанзията в ударите си и реализира на два пъти директна точка от ретур, което накара Еванс да рискува още повече със сервиса и ръката му трепна напрегнат, като той направи три двойни неточности и рибрейкът беше реалност.

Проблемите за любимеца в мача надалеч не завършиха дотук, откакто той продължи да се затруднява с намирането на центъра нн ракетата си и грешките в играта му изобилстваха, което докара до нов брейкбол пред международния номер 26. От този миг нататък обаче проследихме сериозен напредък в представянето на испанеца, който удържа своето, с помощта на страхотна отбрана, и стартира да възобновява превъзходството си в разиграванията, като генерираше голяма мощност в своите удари, които завършваха под формата на печеливши отигравания, и печелейки шест от последните седем гейма, дублира преднината си в общия резултат на съревнованието.

Третият сет пък ни направи очевидци значително на най-хубавото от играта на двамата сложени тенисисти, чиито начални удари действаха покрай съвършенството и това даваше предпоставки за реализирането на голям брой уинъри, точно което липсваше на Еванс до момента в хода на конфликта. Същевременно с достигането на седмия гейм британецът съумя изцяло да разкрие капацитета си, като пласираше нападателни ретури, посредством които тормозеше Карлитос, и след това засвидетелства способността си да минава от отбрана в офанзива със единствено един удар, при което изуми с прословут бекхенд пасингшот от главната линия, с цел да осъществя по този начин бленувания пробив.

Мигновено обаче международният номер едно подвигна оборотите и на бърза ръка поведе с 15:40, осигурявайки си две благоприятни условия за рибрейк, само че точно напрегнат Еванс прибегна към способа сервис-мрежа и матира топ поставения, с което отстоя преимуществото си. Така бяхме отведени досега, когато първенецът от Вашингтон застана на сервис за спечелването на частта и въпреки любимецът да показва класата на вездесъщия си форхенд, то международният номер 26 не му отстъпваше по нищо в разиграванията и оползотвори петия си сетбол, като за първи път в кариерата си завоюва сет против младежа и си даде още време в шампионата.

Негодуванието от случилото се пък бе изписано върху лицето на настоящия притежател на трофея, който още през цялото време на четвъртата част повиши експанзията си в ударите и задаваше темпото в разиграванията, представлявайки се също по този начин безупречно и наоколо до мрежата. Същевременно голямо усещане правеше развиването на първия сервис на британеца в хода на дуела, като точно той бе главното оръжие на кандидата в личните му подавания, само че с достигането на шестия гейм даже и това не оказа помощ на 26-ия подложен да остане равносилен на Карлитос, който ни предложи канонада от своя форхенд, преди с една от най-хубавите точки въобще в шампионата да материализира шанса си за пробив - 4:2.

В идващите минути равнището на испанеца за секунда спадна, като той влезе в поредност от грешки и позволи противникът му да се приближи на две точки разстояние от реализирането на рибрейк, само че в последна сметка остана невъзмутим във значимите моменти и не изпусна " питомното ", узаконявайки успеха си.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР