Карлос Алкарас върви уверено по стъпките на своя идол Рафаел

...
Карлос Алкарас върви уверено по стъпките на своя идол Рафаел
Коментари Харесай

Надал: Спрете да задавате въпроси за Алкарас всеки път и да го сравнявате с мен

Карлос Алкарас върви решително по стъпките на своя кумир Рафаел Надал и сравненията сред двамата не стопират. 19-годишният испанец към този момент изравни достиженията на Матадора, които се отнасят до възраст, на която пробиват в топ 10, като също по този начин усъвършенства редица върхове на именития си съотечественик, в това число и този за най-млад състезател, завоювал купа на Мастърс конкуренция.

През предходната седмица младежът сътвори същински възторг на Мастърс шампионата в Мадрид, трансформирайки се в първия тенисист в историята, който съумява да победи поредно Рафаел Надал и Новак Джокович на алено. Така той стана център на медийното въздействие и неговото развиване е една от главните тематики през последните дни, само че съгласно Рафа това може да окаже съществено отрицателно въздействие върху Карлитос.

" Единственото, което можем да създадем, е да се насладим на кариерата на необикновен състезател като Карлос. Сигурен съм, че ще бъде по-добре, в случай че спрете да го сравнявате с мен. Ако той успее да завоюва 25 шампионата от Големия шлем, това ще бъде удивително за нашата страна и аз ще се веселя за него, само че в този момент дано го оставим да се забавлява.

Не можем от самото начало да мислим какъв съм бил аз и какъв е той през днешния ден. Той е това, което е, и е приказен. Вероятно няма да кажа за себе си, че бях приказен през 2004 година, само че мисля, че също бях много добър”, приключи рекордьорът по трофеи от Шлема.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР