Карлос Алкарас трябваше да положи огромни усилия, за да се

...
Карлос Алкарас трябваше да положи огромни усилия, за да се
Коментари Харесай

Алкарас оцеля среку Хуркач за четвъртфинал на Мастърса в Торонто

Карлос Алкарас трябваше да постави големи старания, с цел да се класира за четвъртфиналите на Мастърса в Торонто, откакто беше на единствено един гейм от отпадането. Испанецът обаче за следващ път показва нерви от стомана и обърна Хуберт Хуркач - 3:6 7:6(2) 7:6(3). Това беше 14-ти следващ триумф за 20-годишния ибериец, а в идващия кръг той ще има опция да вземе реванш от Томи Пол, който го надигра през предходната година на същата конкуренция.


Хуркач завоюва първите три гейма в мача. В петия полякът отрази два брейкбола, а по-късно взе останалите си двe подавания в сета, с цел да поведе в резултата. На старта на втората част заплахата пред Алкарас бе сериозна, защото той позволи пробив в откриващия гейм. Реакцията бе мигновена - рибрейк и повишение на равнището в идващите минути. Закономерно се стигна до тайбрек, в който испанецът не даде късмет на противника си.

Третият сет стартира по метод, който подсказваше елементарен триумф за младока. Той поведе небрежно с два пробива до 5:2, а в осмия гейм имаше два мачбола. В този миг започнаха непредвидените му проблеми. Изведнъж Алкарас стартира да бърка непрекъснато. Хуркач се възползва, отрази мачболите и върна единия пробив, а малко по-късно с брейк на 0 изравни за 5:5. В последна сметка, още веднъж се стигна до тайбрек, в който сюжетът се повтори – Алкарас пое надзор през цялото време и не сбърка.

Междувременно Анди Мъри се отдръпна от Мастърса в Торонто. Трикратният първенец трябваше да излезе в осминафинален конфликт против Яник Синер, само че е получил контузия е региона на коремните мускули и по този начин младият италианец продължи без игра към четвъртфиналната фаза, където го чака среща с постоянно непредсказуемия Гаел Монфис, който е побеждавал три пъти в общо четирите срещи посред им. Французинът продължава отличната си седмица след 6:4, 6:4 над „ щастливия губещ “ Александър Вукич. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР