Карлос Алкарас триумфира на турнира от сериите Мастърс 1000 в

...
Карлос Алкарас триумфира на турнира от сериите Мастърс 1000 в
Коментари Харесай

Алкарас сломи Щруф и защити трофея си и в Мадрид

Карлос Алкарас победи на шампионата от сериите Мастърс 1000 в Мадрид, откакто се наложи мъчно над Ян-Ленард Щруф в три сета - 6-4, 3-6, 6-3, за близо два часа и половина здрава борба.


Откриващата част стартира по съвършен метод за настоящия първенец, който проби първия сервис гейм на противника. Германецът отвърна на предизвикването с рибрейк в четвъртия, само че нов пробив за представителя на домакините му обезпечи преднина, която той не изпусна до края на частта, макар че трябваше да отразява три точки за връщане на брейка в десетия гейм. Вторият сет бе решен след един-единствен пробив, който бе осъществен от Щруф още при започване на частта. В заключителната трета функциите се размениха и Алкарас ликува с успеха и купата след един пробив, който реализира в четвъртия гейм.

Така 20-годишният испанец отбрани трофея си в столицата, сходно на шампионата в Барселона, като за него това е четвърта купа от Мастърс 1000 в кариерата. Освен двете в Мадрид, той ликува по-рано през годината на Индиан Уелс, а през 2022 завоюва конкуренцията в Маями. Алкарас продължава да изумява с резултатите и към този момент има 10 трофеи в нежната си кариера, освен това в 13 изиграни финала. Само за 2023 международният номер 2 има към този момент четири триумфа - Буенос Айрес, Индиан Уелс, Барселона и Мадрид.

Щруф игра мощно тази седмица, само че остава без купа в кариерата си. 33-годишният немец игра на първия си край в Мастърс 1000 сериите, само че сходно на Мюнхен през 2021, не съумя да завоюва разногласието за трофея и в испанската столица. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР