Карлос Алкарас си постави оценка 7 по десетобалната система след

...
Карлос Алкарас си постави оценка 7 по десетобалната система след
Коментари Харесай

Алкарас: Не знам дали някога отново ще играя в Буенос Айрес


Карлос Алкарас си сложи оценка 7 по десетобалната система след първия си мач за 2023 година Испанецът се завърна на корта с. В изявление за Eurosport Испания преди днешния конфликт с Душан Лайович международният №2 показа по какъв начин се усеща физически и разяснява представянето си в миналата фаза.

„ За мен е същинско наслаждение да бъда в Аржентина и да изпитам тази страст. Това беше първият ми мач за годината, тъй че чаках да изпитвам леки болки. Тук се усещам доста добре и чувствам обичта на почитателите. Тази положителна атмосфера доста ми оказва помощ. Физически се усещам добре, въпреки че би трябвало да повиша доста равнището си. Винаги е мъчно да се завърнеш в Тура след няколко месеца неявяване, само че колкото повече играя, толкоз по-бързо ще натрупам игрова процедура и ще си върна нормалния темп “ – разяснява първенецът на US Open.

На въпроса по какъв начин би коментирал представянето си против Джере, лидерът на схемата в Аржентина отговори „ Влизам във всеки шампионат със устрема да печеля купата, само че, както споделих, постоянно е мъчно да се завърнеш след дълго неявяване. Мисля, че се показах добре против Джере. Изиграх добър мач, само че към момента съм надалеч от нормалното си равнище. Имаше някои моменти от мача, в които бях съществено усложнен, като част от по-бързите разигравания да вземем за пример. Смятам обаче, че сходни дуели ще ми оказват помощ да възвърна формата си по-бързо “.

Алкарас бе запитан и какво мисли за

„ Турнирът в Буенос Айрес е доста мощен и нямах самообладание да дойда и да играя тук. Не знам какви са възможностите да стане ATP 500, защото не вземам участие в процеса и решението не зависи от мен. Турнирът е доста скоро след Australian Open, тъй че не знам дали в миналото ще се върна тук, само че сега несъмнено се любувам на престоя си. При правенето на графика си за началото на сезона постоянно ще имам поради Буенос Айрес и бих взел участие още веднъж, в случай че календарът и физическата ми кондиция го разрешават. Още от първата подготовка усетих обичта на почитателите. Невероятно е да се чувстваш по този метод, когато си толкоз надалеч от вкъщи “.

В днешния четвъртфинал Алкарас ще се изправи против международния №90 Душан Лайович, като мачът е трети в програмата и ще стартира не преди 23:30 ч.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР