Карлос Алкарас се оттегли от тима на Испания за Купа

...
Карлос Алкарас се оттегли от тима на Испания за Купа
Коментари Харесай

Карлос Алкарас се оттегли от състава на Испания за Купа Дейвис

Карлос Алкарас се отдръпна от отбора на Испания за Купа Дейвис след загубата си от Даниил Медведев в полуфиналите на Ю Ес Оупън. Това е спомагателен удар за испанците в груповата фаза на финалите, като Испания се изправя против Чехия във Валенсия на 13 септември. След това следва мач със Сърбия на 15 септември, а два дни по-късно страната-домакин играе с Южна Корея.

" Алберт Рамос заменя Карлос Алкарас в испанския отбор, който ще играе в груповата фаза на финалите за Купа Дейвис тази седмица във Валенсия, от 12-17 септември. 35-годишният деец от Барселона ще се причисли към тима този следобяд, като през днешния ден ще бъдат и първите занимания под управлението на новия капитан Давид Ферер. Рамос към този момент бе извикан за миналогодишната осмица в Малага. През 2023 той бе финалист в Гщаад и полуфиналист в Кордоба, в добавка към класирането му за четвъртфиналите в Рио де Жанейро и на Чалънджъра в Парма. За Купа Дейвис той е играл в пет квалификации, като има шест победи и единствено две загуби ", се споделя в изказване на локалната тенис федерация. Това ще бъде спомагателен удар за почитателите на тениса, които се надяваха да видят още един конфликт сред него и Новак Джокович, откакто 20-годишният испанец не съумя да попадне във финала на Ю Ес Оупън, където го чакаше точно сърбинът.

Груповата фаза на финалите ще се разпростре в четири европейски града, като Англия ще одобри в група В Австралия, Франция и Швейцария в Манчестър. Италия е хазаин на група А, където се изправя против Канада, Швеция и Чили в Болоня, до момента в който Хърватия играе дуелите си от група D против Нидерландия, Съединени американски щати и Финландия в Сплит.

Алкарас не е първата жертва от топ тенисистите, които пропущат идните мачове в отборната конкуренция, откакто международният номер 6 Яник Синер и Матео Беретини отхвърлиха към този момент присъединяване за Италия. В отсъствието на Алкарас, капитан на състава на Испания ще бъде Ферер, а тимът ще бъде формиран от Алехандро Давидович Фокина, Роберто Баутиста Агут и Марсел Гранойерс, до момента в който Рамос заменя лидера в ранглистата при мъжете.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР