Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Ролан Гарос след

...
Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на Ролан Гарос след
Коментари Харесай

Алкарас срази Циципас и ще срещне Джокович на "Ролан Гарос"

Карлос Алкарас се класира за полуфиналите на " Ролан Гарос " след безапелационен триумф с 6:2, 6:1, 7:6 (5) против Стефанос Циципас. Испанецът доминираше в мача, като позволи единствено един пробив - в последния сет. Той стигна до триумфа след единствено 2 часа и 12 минути игра.

Това е първи полуфинал за на " Ролан Гарос ", като той продължи със страхотното си показване през този сезон, в който има 35 победи и единствено 3 загуби.

" Вярвам в себе си непрекъснато. Това е най-важното нещо - освен за мен, само че за всички. Винаги считам, че ще играя по този начин в мачове на това равнище. Това е основно за всичко - да играеш със развлечение ", сподели Алкарас.

Водачът в международната класация имаше проблеми единствено в третия сет, в който водеше с 4:1, само че по-късно се стигна до тайбрек. Алкарас стигна до триумфа след шестия си мачбол.

" Загубих централизация, той стартира да играе по-добре. Щастлив съм, че преодолях това, само че беше тежко в края на мача ", разяснява испанецът.

На полуфинала Алкарас ще срещне Новак. Сърбинът се оправи с Карен Хачанов - 4:6, 7:6 (0), 6:2, 6:4, след близо 4 часа игра. Джокович гони рекордна 23-а купа в Големия шлем, както и втора за годината, откакто завоюва Australian Open.

" Изиграх съвършен тайбрек във втория сет, а по-късно към този момент бях с няколко равнища по-добре спрямо началото на мача. Беше огромна борба, само че това очакваш на четвъртфинал в Големия шлем. Няма да ти подарят успехите ", сподели Джокович.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР