Карлос Алкарас продължава с всеки изминал турнир да записва името

...
Карлос Алкарас продължава с всеки изминал турнир да записва името
Коментари Харесай

Алкарас с нови постижения за историята с достигането до финала


Карлос Алкарас продължава с всеки минал шампионат да записва името си паралелно до някои от най-великите тенисисти в историята. Достигането до финала на Мастърса в Индиън Уелс единствено ускорява чувството, че испанецът ще бъде една от суперзвездите в играта в идващите години.

Алкарас е 18-ият тенисист, който доближава до край в Индиън Уелс и в Маями. Преди година в Южна Флорида той се трансформира в най-младия победител в историята на Miami Open и третият най-млад в историята на влиятелната категория Мастърс 1000, а достигането до мача за трофея в Калифорния го включва в елитна компания.

Да достигнеш финали в Индиън Уелс и Маями на процедура наподобява като по-трудно от това да бъдеш №1 в света, въпреки че шампионатът във Флорида се организира от 1985-а. От въвеждането на ранглистата през 1973-а общо 28 тенисисти са били №1 в света, до момента в който единствено 18 са били финалисти и на двата американски Мастърса.

В листата попадат „ Голямата четворка “ дружно с митове от 80-те и 90-те години. Успех на финала би добавила към впечатляващото начало на кариерата на Карлитос. Той би се трансформирал в най-младия тенисист в историята, който реализира „ слънчевия дубъл “ от трофеи в Индиън Уелс и Маями. До момента никой не го е правил преди да навърши 20. В това отношение той би изпреварил Майкъл Ченг, Джим Къриър и Новак Джокович, които го вършат точно, когато са на 20.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР