Карлос Алкарас продължава наказателната си акция на “Ролан Гарос и

...
Карлос Алкарас продължава наказателната си акция на “Ролан Гарос и
Коментари Харесай

Алкарас не позволи интрига срещу Музети

Карлос Алкарас продължава наказателната си акция на “Ролан Гарос ” и се класира на четвъртфиналите след безапелационна победа над Лоренцо Музети с 6:3, 6:2, 6:2 за 2 часа и 11 минути.

Испанецът не стопира да затвърждава статута си на любимец и се оправи впечатляващо с 18-ия в международната класация, постигайки следващ обикновен триумф в Париж.

Именно Музети завоюва против Алкарас на финала в Хамбург предходната година, само че този път въобще не можа да способства за интригата в срещата им. Ниският % вкаран първи сервис (60) и още по-ниската успеваемост от начален удар (51 и 43) способстваха за неубедителното му показване. Също по този начин той не можа да се възползва от 5 от 7-те си шанса за пробив и рано-рано изоставаше в сетовете.

Алкарас е четвъртфиналист със единствено един изгубен сет до момента в шампионата и за втори следващ сезон доближава до тази фаза. За разлика от 2022-ра обаче, този път нямаше трагични петсетови дуели и избавени мачболове както против Алберт Рамос Виньолас.

Музети този път не можа да се опълчи на международния номер 1 в Париж, както го направи против Новак Джокович предходната година. Все отново, той повтори класирането си от 2022-ра с постигане до осминафиналите и може да се похвали с впечатляващата победа 6:1, 6:2, 6:4 над Камерън Нори.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР