Карлос Алкарас призна, че отсъствията на Рафаел Надал и Новак

...
Карлос Алкарас призна, че отсъствията на Рафаел Надал и Новак
Коментари Харесай

Алкарас: Защитата на титлата в Мадрид е малко по-лесна без Джокович и Надал

Карлос Алкарас призна, че отсъствията на Рафаел Надал и Новак Джокович поради травми улесняват задачата му да отбрани купата си от Мастърса в Мадрид.

Световният номер 2 и подложен под номер 1 в схемата в Мадрид Алкарас, който отбрани трофея си в Барселона, надигравайки Стефанос Циципас в поредни сетове, се надява да направи същото и в испанската столица, където шампионатът стартира в сряда.

„ Когато най-хубавите играчи не вземат участие, споделяме, че нещата се стават малко по-лесни, само че както постоянно съм казвал, всички играчи са доста положителни. Имат доста високо равнище, всеки от тях счита, че може да стане първенец, тъй че не сме по-уверени поради огромните отсъстващи. Жалко е, че няма да им се насладим онлайн, само че в края на деня не се усещаме като любимци, играем мач за мач “, стартира младият гений.

Испанецът изрази мнение, че в случай че не вдигне отново трофея, това няма да бъде неуспех. „ Когато отиваме за даден шампионат, считаме, че можем да го спечелим, и ще се опитаме да го създадем, само че в случай че това не стане, няма да бъде неуспех. За мен, напускането на шампионата с мисълта за неуспех ще бъде по-скоро обвързвана с равнището, което съм посочил, или равнището на държание, което е най-важното нещо за мен. Ако във връзка с държание, в главата ми, съм играл добреи на високо равнище, няма да го приема като неуспех “.

„ Достигането до номер 1 в света е цел, само че във връзка с Париж не трансформира кой-знае какъв брой нещата. Със сигурност ще бъде ужасно достижение да се върна на първото място, само че що се касае до Ролан Гарос, не е от изключително значение за мен “, приключи Алкарас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР